Image

De wijk Aan het IJ

Schuin achter EYE Filmmuseum ligt de nieuwe woonwijk Aan het IJ. Op een steenworp afstand van het water, aansluitend op de bestaande appartementengebouwen die je vanaf het centrum al ziet liggen. Op deze unieke plek verrijzen 17 prachtige appartementencomplexen.


					Image

Wanneer je de pont van Amsterdam Centraal naar de overkant neemt, gebeurt er iets met je. Het geluid van de boot. Het uitzicht over het water. Het geroezemoes van mensen om je heen. Iedereen staat even stil. De iconische A’DAM toren komt steeds dichterbij. Je laat het gejaagde én geliefde centrum achter je, maar blijft toch echt in Amsterdam.

Aan de overkant – met je voeten op de grond – ervaar je de ruimte en voel je de subtiele havensfeer. Het is er relaxt, maar niet té. De dynamiek van Amsterdam zet zich voort, maar dan anders. En dat is nou net zo leuk. Eigenwijs en werelds. De toon is gezet en er valt nog meer te ontdekken.


					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

Aan het Schegpark komt de nieuwe wijk Aan het IJ. De bestaande ruimtelijkheid en het groen vormen het vertrekpunt. De nieuwe straten worden weids, bomen en planten zijn zorgvuldig gekozen en er is plaats voor fraaie, groene parken. Ook komt er een school met een openbaar speelplein. De gebouwen zijn stuk voor stuk ontworpen door gerenommeerde architectenbureaus.

Met de virtuele tour krijg je een goed beeld van de sfeer en de kwaliteit van de parken en de nieuwe straten. Bovendien zie je heel goed waar de verschillende woongebouwen liggen in de wijk. Bij sommige kun je zelfs naar binnen of de binnentuin in lopen…

Start virtuele tour

Het vertrekpunt 

Aan het IJ bouwt voort op het rustige, comfortabele Residentieel Kwartier, maar wordt wat minder statig. Het wordt vrij en sprankelendDe ontwerpen van de gebouwen – die stuk voor stuk het licht naar binnen halen – en de ruime, groene inrichting van de wijk zorgen daarvoorHier woon je luxe in een ongedwongen, vriendelijke en sfeervolle omgeving. Het gebied heeft klasse, zonder dat het elitair wordt. 
Hier wonen is een kans! Het is een prachtplek in Amsterdam! Je bent toch wel trots als je mag vertellen dat je juist hier woont.

High end architectuur & hoog afwerkingsniveau

De appartementengebouwen zijn met oog voor detail en met mooie materialen ontworpen. Stuk voor stuk door toonaangevende architecten. Alle appartementen hebben een eigen en individueel karakter. Zo staan veel glas en grote puien centraal in het ontwerp van The Grid en zijn ronde vormen iconisch voor The Wave. Ook de ontwerpen van The Cube, The Wing en The Twins zijn indrukwekkend. In de galerij tref je albums met impressies van de verschillende gebouwen. Ook het afwerkingsniveau binnen, van de appartementen, is overigens enorm hoog. Je koopt een compleet appartement met luxe Siematic keuken en hoge kwaliteit sanitair in het toilet en de badkamer.

Bekijk het woningaanbod


					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

Typerende tuinen

Elk gebouw in de nieuwe wijk Aan het IJ krijgt een eigen binnentuin, in een stijl en sfeer die past bij de architectuur van het gebouw. Buro Sant en Co is de kracht achter de diverse landschapsontwerpen. Zo wordt de beplanting in de binnentuin van The Wave heel divers: opvallend zijn de grove dennen en de aanwezigheid van grind en natuursteen. Ook de vegetatie in de binnentuin van The Grid is gevarieerd en zorgt voor een natuurlijke en stoere look. De tuin van The Twins is een soort groene vallei met een variatie aan bomen, een bijzondere planttextuur en waterspiegels die bijzonder veel licht vangen en de lucht reflecteren.


					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

Indrukwekkend groen

Alle appartementen die worden gebouwd in Aan het IJ hebben een eigen balkon of terras én een gezamenlijke tuin. Maar er is meer groen naast de deur. Zo worden de straten ingericht met bijzondere bomen en komt er een fraai groen park in het centrum van de wijk. Ook het plein voor de nieuwe school biedt een mooie buitenplaats. Een wandeling of workout doe je in het Schegpark, het Oeverpark of langs de IJpromenade. Kortom, Aan het IJ wordt een van de groenste nieuwbouwwijken van Amsterdam.

Duurzaam verwarmen en koelen

Natuurlijk bouwen we Aan het IJ met duurzame materialen, wekken we energie op met zonnepanelen op het dak en hebben we gekozen voor gasloos. Bovendien zijn de appartementen aangesloten op een eigen WKO-installatie: dat betekent dat de gebouwen duurzaam worden opgewarmd in de winter én duurzaam worden gekoeld tijdens warme zomerdagen. Hiermee zorgen we voor een lage CO2-uitstoot en dragen we dus ons steentje bij aan een beter milieu. Uniek aan de WKO-installaties van Aan het IJ, is dat kopers mede-eigenaar worden. Hierdoor ben je niet, zoals bij reguliere energielevering, afhankelijkheid van een nutsbedrijf. Wie slim omgaat met het systeem en extra energie bespaart, voelt dat direct in de eigen portemonnee. En wie wil nou niet een lagere energierekening?

Kids & Aan het IJ

Ook met kinderen kun je goed wonen in de nieuwe woonwijk Aan het IJ. Er zijn ruime 4-kamerappartementen en penthouses. Beneden vind je de binnentuin en op loopafstand zijn er diverse stadsparken. En dan heb je natuurlijk het grote Schegpark dat heel geschikt is voor een gezellige picknick of een potje voetbal. Én ook fijn: basisschool Overhoeks verhuist naar Aan het IJ, dus een basisschool komt ook in de buurt. Voor de school komt een openbaar plein waar kinderen ook ’s avonds nog lekker buiten kunnen spelen. Meer weten over de school? Check dan de website van OBS Overhoeks.