Image

Groen wonen Aan het IJ

Aan het IJ wordt een groene en levendige wijk aan het Schegpark. De bestaande ruimtelijkheid en het groen vormen het vertrekpunt. De nieuwe straten worden weids, bomen en planten zijn zorgvuldig gekozen en er is plaats voor fraaie, groene parken.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Typerende tuinen

Elk gebouw in de nieuwe wijk Aan het IJ krijgt een eigen binnentuin, in een stijl en sfeer die past bij de architectuur van het gebouw. En omdat elk gebouw duidelijk zijn eigen kwaliteiten kent, is de sfeer van de binnentuin dus overal anders. Buro Sant en Co is de kracht achter de diverse landschapsontwerpen. Zo wordt de beplanting in de binnentuin van The Wave heel divers: opvallend zijn de grove dennen en de aanwezigheid van grind en natuursteen. Ook de vegetatie in de binnentuin van The Grid is gevarieerd en zorgt voor een natuurlijke en stoere look. De tuin van The Twins is een soort groene vallei met een variatie aan bomen, een bijzondere planttextuur en waterspiegels die bijzonder veel licht vangen en de lucht reflecteren.

De ligging in de wijk en de sfeer van de binnentuin bepalen natuurlijk ook het uitzicht op je balkon of terras. In deze blog lees je per gebouw hoe het buitenleven is.

Lees het blog: Groen wonen in de stad


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Indrukwekkend groen

Alle appartementen die worden gebouwd in Aan het IJ hebben een eigen balkon of terras én een gezamenlijke tuin. Maar er is meer groen naast de deur. Zo worden de straten ingericht met bijzondere bomen en komt er een fraai groen park in het centrum van de wijk. Ook het plein voor de nieuwe school biedt een mooie buitenplaats. Een wandeling of workout doe je in het Schegpark, het Oeverpark of langs de IJpromenade. Kortom, Aan het IJ wordt een van de groenste nieuwbouwwijken van Amsterdam.


 Image

‘De groenste wijk van Amsterdam’

Aan het IJ belooft de groenste nieuwbouwwijk van de stad te worden. “We hebben niet zomaar wat gras en een paar bomen ingetekend, maar een robuuste en jaarrond te beleven textuur van bomen, heesters en vaste planten ontworpen. Groen is veel duurzamer dan het leggen van stenen.” We gaan in gesprek met landschapsarchitect Paul Plambeck.

Lees het interview hier