Image

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen voor het kopen van een woning in Aan het IJ. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar aanhetij@eefjevoogd.nl of bel naar +31 20 3050560.

Over Aan het IJ

Over de woningen

 • Heeft elk appartement een eigen balkon of terras?

  Alle appartementen hebben een eigen balkon of dakterras. Daarnaast deel je de fraai aangelegde binnentuin. In de wijk worden ook mooie stadsparken aangelegd. En natuurlijk heb je de IJpromenade om de hoek en het mooie Noorderpark en het W.H. Vliegenbos in Noord.

 • Welke gemeenschappelijke ruimten zijn er in het gebouw?

  In elk gebouw ontwerpt de architect een ruime entree en een gemeenschappelijke lobby. Een fraaie binnenkomer dus. In de lobby kun je met elkaar borrelen, een eigen feestje houden, een boek lezen of werken. De binnentuin ligt aan de lobby. In The Grid wordt een fraaie buitenkeuken gebouwd in de tuin, aan de lobby. Daarnaast heeft elk gebouw een grote gemeenschappelijke fietsenstalling. Zo blijft er in je eigen berging genoeg ruimte vrij voor gereedschap en opslag en dergelijke.

 • Worden de appartementen mooi afgewerkt?

  Jazeker. De wanden in de woonkamer, keuken en slaapkamer(s) worden gestuukt. Die hoef je alleen nog te sausen. En ook het toilet en de badkamer zijn in de basis al fraai afgewerkt. De standaard keuken is van Siematic met Siemens apparatuur.

 • Hoe weet ik wanneer een volgend gebouw in verkoop is?

  Als je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief via aanhetij.com dan blijf je automatisch op de hoogte. Je kunt Aan het IJ ook volgen op Facebook en Instagram.

 • Hoe kom je voor een appartement in aanmerking?

  Zodra een gebouw in verkoop is, kun je je online inschrijven. Na de start verkoop hebben we standaard een inschrijftermijn met een loting door de notaris, direct na de sluiting. De vrije sector huurwoningen van Amvest gaan een aantal maanden voor de oplevering in verhuur. De sociale huurappartementen zijn van Ymere.

 • Bij welke makelaar kan ik terecht voor vragen?

  Eefje Voogd Makelaardij BV en Sense Vastgoed zijn de makelaars van Aan het IJ. Beide makelaars staan voor je klaar voor al je vragen over kopen en wonen in Aan het IJ.

 • Wat zijn de koopprijzen?

  De prijzen zijn definitief als een gebouw in verkoop is. De koopappartementen zijn luxe appartementen, in het hogere prijssegment. De vanaf-prijs in The Grid is € 455.000,- voor een appartement van 68 m2. Deze prijs is inclusief erfpacht, afgekocht voor 50 jaar. De prijs per appartement is afhankelijk van de ligging (verdieping, zonoriëntatie en uitzicht) en de grootte van het appartement. Gebouwen die in verkoop zijn, vind je in de appartementenzoeker.

 • Is het eigen grond of erfpacht?

  Bij de v.o.n.-prijzen is erfpacht inbegrepen, afgekocht voor 50 jaar.

 • Wordt Aan het IJ in een keer gebouwd?

  De eerste woongebouwen in fase 3.1 zijn in aanbouw. Het is de bedoeling om de nieuwe wijk in een aaneengesloten, logische bouwstroom af te bouwen. Naar verwachting, bij gelijkblijvende marktomstandigheden, is alles in 2024 klaar.

 • Heeft elk appartement een eigen parkeerplaats?

  Niet elk appartement heeft per definitie een eigen parkeerplaats. De parkeernorm verschilt per woongebouw. Er zijn wel huurmogelijkheden.

 • Zijn er elektrische oplaadmogelijkheden in de ondergrondse parkeergarages?

  Als je een parkeerplaats koopt, kun je een elektrische oplaadpaal voor je auto aanvragen via het meer- en minderwerk.

 • Kun je een parkeervergunning krijgen voor parkeren op straat?

  De gemeente geeft geen bewonersparkeervergunningen af.

 • Is het mogelijk appartementen samen te voegen?

  Ja dat kan, maar de breukdelen en splitsing blijven ongewijzigd.

 • Wat is de bouwtijd?

  De bouwtijd verschilt per gebouw. The Grid (A1) wordt tegelijk met het huurgebouw A2 gebouwd. De bouwtijd is circa 2 – 2,5 jaar.

 • Kun je een appartement aanpassen aan je eigen woonwensen?

  Dat kan beperkt, omdat start verkoop en start bouw kort op elkaar volgen en bepaalde onderdelen al ver vooruit worden besteld. Een eigen indeling (het verplaatsen van lichte binnenwanden) is mogelijk, als dit past binnen het bouwproces, mits het voldoet aan de eisen van het bouwbesluit. Schachten, de technische installatie, de meterkast, het toilet en de badkamer mogen niet worden verplaatst.

 • Is een casco badkamer mogelijk?

  In verband met de garantie op waterdichtheid (ook voor onderliggende appartementen) kun je het tegelwerk niet laten vervallen. De projectshowroom is uiteraard geselecteerd op goede service en een ruim assortiment, zodat elke klant moet kunnen slagen in de showroom.

 • Koop je het appartement inclusief standaard keuken?

  Afhankelijk van de grootte en de prijs van het appartement is een stelpost voor de keuken opgenomen in de v.o.n.-prijs. De stelposten variëren van ongeveer € 9.500,- tot € 17.000,-. In de projectshowroom kun je deze stelpost gebruiken voor de luxe Siematic keuken die vooraf ontworpen is en past op de standaard aansluitpunten. Of je kiest voor een eigen ontwerp. Er is heel veel mogelijk. Kun je in de showroom niet slagen, dan kun je kiezen voor een casco keuken.

 • Hoe worden de binnentuinen ingericht?

  Elke binnentuin heeft een eigen thema en sfeer die past bij de architectuur van de omliggende gebouwen. Het onderhoud van de binnentuin wordt ondergebracht bij de Vereniging van Eigenaars.