Image

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen voor het kopen of huren van een woning in stadswijk Aan het IJ.

Over Aan het IJ

 • Waar ligt Aan het IJ?

  In Amsterdam Noord. Het stadsdeel aan de overkant van het IJ, dat door de jaren heen is veranderd van rauw, creatief naar vooral heerlijk toeven. Inmiddels heb je in Noord een overvloed aan restaurants, bars, winkels, festivals en hotels. En natuurlijk het EYE Filmmuseum en de A’DAM toren.

 • Hoe reis je vanaf Aan het IJ het snelste naar de binnenstad?

  Vanaf Aan het IJ kom je het snelst in de stad met de veerpont vanaf de Buiksloterweg naar Amsterdam CS. De veerverbindingen over het IJ zijn gratis voor voetgangers, fietsers en brommers. En ze varen de hele dag en nacht.

 • Hoe is de bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer?

  Met de auto ben je vanaf Aan het IJ in een mum van tijd op de snelweg. En met de Noord/Zuidlijn reis je snel van Amsterdam Noord, onder het centrum door, naar station Zuid.

 • Is er een supermarkt in de buurt?

  Op Bercylaan 5 vind je een Albert Heijn. Op woensdag, vrijdag en zaterdag heb je de markt op de Van der Pekstraat. Nog geen drie minuten fietsen, en altijd verse ingrediënten op tafel. Aan het Mosveld, een paar minuten verder, vind je Deen en Albert Heijn.

 • Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in stadswijk Aan het IJ?

  Er komen ongeveer 1600 nieuwbouw appartementen. Met een verdeling van circa 40% koop, 30% vrije sector huur, 40% sociale huur.

 • Hoe is de architectuur van de verschillende woongebouwen?

  Verschillende, gerenommeerde architectenbureaus zijn bij Aan het IJ betrokken. Alle gebouwen hebben een hoogwaardige architectuur en eigen sfeer. Het openbaar gebied is ontworpen door een landschapsarchitect.

Over de woningen