Een sensuele vorm, kosmopolitische allure en een ideale ligging met veel groen eromheen en de stad binnen handbereik. De vorm van het gebouw, een vleugel, zorgt voor een unieke dynamiek tussen natuur en architectuur. Aan het Schegpark ligt ook de gemeenschappelijke tuin van The Wing. Zo geniet elke bewoner van deze unieke spot, met uitzicht op EYE Filmmuseum en de A’DAM Toren. The Wing heeft, onder meer door het gebruik van natuursteen in de gevel iets Italiaans – en dat was precies wat de architect wilde bereiken.


 Image

 Image

 Image

Fraaie architectuur

The Wing heeft een opvallende plooiing in het gebouw. Niet voor niets koos de architect voor deze vorm. De vorm kwam voort uit de locatie, aan het Schegpark en met zicht op het IJ. Dan wil je zoveel mogelijk uitzicht creëren. Buiten naar binnen halen, dat was het idee van Paul Stavert van Powerhouse Company. De horizontale lijnen benadrukken de zwierigheid van de balkons, die speels wisselen tussen rechte en afgeronde hoeken. Bovendien verspringt de gevel ook, waardoor op bepaalde plekken het balkon extra diep is. Lees hier het interview met Paul Stavert over het ontwerp van The Wing.


 Image

 Image

Stijlvolle binnenkomer

Bij een gebouw en plek als dit past stijlvol binnenkomen. En twee entrees, om rust en ruimte te kunnen waarborgen aan bewoners én bezoekers. De centrale hallen zijn stijlvol afgewerkt met witte stucwerk wanden, design verlichting en houten details. Aan de wand hangt kunst, wat speciaal voor The Wing geschilderd is door een lokale kunstenaar uit Noord. De voordeuren van de appartementen liggen aan de centrale vide. De vide is een prachtige blikvanger, met een bijzondere lichtinval door het glazen dak.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Uniek uitzicht

Ieder appartement in The Wing heeft een balkon of dakterras. En hoe hoger je komt, hoe groter de terrassen. En in het ontwerp is veel glas opgenomen zodat je zoveel mogelijk zicht hebt naar buiten. De kers op de taart zijn de appartementen en penthouses op de hogere woonlagen met panoramische vergezichten. Uniek is het uitzicht van de 3- en 4-kamerappartementen aan het Schegpark. Een deel van deze appartementen kijkt zelf op EYE Filmmuseum en het IJ. Maar ook de grote dakterrassen aan de achterzijde van het gebouw zijn prachtig, en extra diep!