Image

The Sphinx

The Sphinx is met 39 meter hoogte en 12 woonlagen het hoogste gebouw in de nieuwe stadswijk Aan het IJ. Het gebouw ligt aan de Grasweg, met aan de ene kant het park van Shell-lab en aan de andere kant een mooi plein waar ook de basisschool aan ligt. Het uitzicht vanaf de hogere lagen, op het IJ en het centrum van Amsterdam, is fenomenaal. Naast luxe vrije sector huurappartementen komen in The Sphinx unieke woonconcepten met een laagdrempelig zorgcomponent. Je leest er meer over op deze pagina.

Hoogwaardige architectuur

De architectuur van The Sphinx past goed bij de hoogwaardige uitstraling van de omliggende gebouwen. Architectenbureau GEURST & SCHULZE uit Den Haag koos voor lichte gevelmaterialen, een open karakter en veel glas. De balkons zijn beeldbepalend. Ze geven echt karakter aan het gebouw. Ze springen in of komen juist naar voren en dat zorgt voor dynamiek. De naam van het gebouw is overigens op de vorm van het gebouw geïnspireerd. Wil je meer lezen over de architectuur van The Sphinx? Lees dan het blog met een interview met de architecten.


 Image

 Image

Fraaie ligging

The Sphinx ligt aan de Grasweg, met aan de ene kant het nieuw aangelegde park van Shell-lab en aan de andere kant het groene doeplein waar ook The Stack en basisschool IKC Overhoeks aan liggen. Uniek is het uitzicht vanuit de hogere lagen van The Sphinx, op het IJ en het centrum van Amsterdam. Op het doeplein staat reuring voorop. Voor kinderen, hun ouders en grootouders is er alle ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. Door de opening in het midden van het gebouw, een soort poort, heb je een mooie doorkijk van het plein tot het IJ.


 Image

 Image

 Image

Vrije sector huurappartementen

The Sphinx telt 146 vrije sector huurappartementen. Deze vrije sector huurappartementen zijn verspreid over de toren en het lagere gedeelte van The Sphinx. In het lagere gedeelte liggen 78 2- en 3-kamerappartementen met een woonoppervlakte van circa 49 tot 112 m2. De toren is ingedeeld met 68 2- en 3-kamerappartementen van circa 57 tot 89 m2. De 1e tot en met de 10e verdieping zijn hetzelfde, met steeds zes appartementen per woonlaag. Om het uitzicht maximaal te benutten liggen op de 11e en 12e verdieping vier hoekappartementen. Die zijn dus bijzonder licht en bieden een prachtig uitzicht!


 Image

Assisted Living

Op de begane grond van The Sphinx komt de eerste stedelijke variant van Het Gastenhuis. Het Gastenhuis biedt kleinschalige 24-uurs woonzorg voor mensen met dementie in een huiselijke, open setting. Op de eerste verdieping komt een buitenschoolse opvang.

Daarnaast biedt The Sphinx 57 appartementen speciaal ingericht voor mensen die graag onafhankelijk en zelfstandig willen blijven leven. Het woonconcept sluit aan op 55-plussers die nu of in de toekomst (lichte) zorg nodig hebben en bewust kiezen voor een community zoals jong volwassenen dat ook steeds meer doen. Je woont volledig zelfstandig in een community met gelijkgestemden. De gemeenschappelijke huiskamer en het riante dakterras zijn uitgelezen plekken waar je elkaar ontmoet of samen iets onderneemt. En er is een gastheer of gastvrouw die je kunt helpen, maar ook activiteiten organiseert voor bewoners.

Planning

The Sphinx is in aanbouw. Naar verwachting wordt The Sphinx medio 2025 opgeleverd. Ongeveer een half jaar voor de oplevering zal de verhuur starten.

Schrijf je in

Heb je interesse in een huurappartement in The Sphinx? Schrijf je dan in voor de exclusieve inschrijflijst van The Sphinx. Dan hoor je als eerste het volgende nieuws over dit fraaie gebouw.