Image
scroll down

The Sphinx

The Sphinx is met 39 meter hoogte en 12 woonlagen het hoogste gebouw in de nieuwe stadswijk Aan het IJ. Het gebouw ligt aan de Grasweg, met aan de ene kant het park van Shell-lab en aan de andere kant een mooi plein waar ook de basisschool aan ligt. Het uitzicht vanaf de hogere lagen, op het IJ en het centrum van Amsterdam, is fenomenaal. In The Sphinx kun je wonen in een Seasons huurappartement. Dit zijn ruime appartementen met moderne voorzieningen, een hoogwaardige afwerking en zorg binnen handbereik. In de toren komen reguliere vrije sector huurappartementen.

Hoogwaardige architectuur

De architectuur van The Sphinx past goed bij de hoogwaardige uitstraling van de omliggende gebouwen. Architectenbureau GEURST & SCHULZE uit Den Haag koos voor lichte gevelmaterialen, een open karakter en veel glas. De balkons zijn beeldbepalend. Ze geven echt karakter aan het gebouw. Ze springen in of komen juist naar voren en dat zorgt voor dynamiek. De naam van het gebouw is overigens op de vorm van het gebouw geïnspireerd. Wil je meer lezen over de architectuur van The Sphinx? Lees dan het blog met een interview met de architecten.


 Image

Fraaie ligging

The Sphinx ligt aan de Grasweg, met aan de ene kant het nieuw aangelegde park van Shell-lab en aan de andere kant het groene doeplein waar ook The Stack en basisschool IKC Overhoeks aan liggen. Uniek is het uitzicht vanuit de hogere lagen van The Sphinx, op het IJ en het centrum van Amsterdam. Op het doeplein staat reuring voorop. Voor kinderen, hun ouders en grootouders is er alle ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. Door de opening in het midden van het gebouw, een soort poort, heb je een mooie doorkijk van het plein tot het IJ.


 Image

 Image

 Image

Seasons voor vitale senioren

Seasons heeft als uitgangspunt dat het belangrijk is om te wonen op een plek waar je je echt thuis voelt. En de overtuiging dat een prettige en inspirerende woonomgeving de basis vormt voor een gelukkig bestaan. Het leven is nu, daar wil je volop van genieten. Zo actief, comfortabel en zorgeloos mogelijk.

Daarom biedt Seasons een fijn thuis voor senioren. Zowel het appartement als de woonomgeving zijn gericht op comfort. Je hebt een fijne eigen plek, maar zorg is dichtbij als je het nu of in de toekomst nodig hebt. Buren ontmoet je gemakkelijk in de gemeenschappelijk huiskamer, de kookstudio en op het dakterras. En een community manager is aanwezig als je hulp nodig hebt en organiseert sociale activiteiten. Zo creëren we een omgeving die activiteit stimuleert en faciliteert.

Seasons is een uniek concept dat exclusief in de stadswijk Aan het IJ beschikbaar komt. The Sphinx is in aanbouw en medio 2025 al klaar.

Meer informatie over Seasons


 Image

Seasons huurappartementen

De 57 Seasons huurappartementen in The Sphinx zijn ontworpen met oog voor comfort en functionaliteit. Het zijn 2- en 3-kamerappartementen met moderne voorzieningen, zoals een luxe keuken en hoogwaardige afwerking in de badkamer. De woonoppervlaktes variëren van circa 49 tot 112 m2 en elk appartement heeft een eigen balkon.

De Seasons appartementen liggen in het lage deel van The Sphinx, op de eerste tot en met de zevende verdieping. Aan de ene kant kijk je uit over het buurtplein en aan de andere kant over het park van Shell-lab.

Komt er een moment dat je zorg nodig hebt? Dan is die zorg naar eigen wens en behoefte beschikbaar, zodat je kan blijven wonen waar je woont.


 Image

 Image

Vrije sector huurappartementen

The Sphinx telt in totaal 89 reguliere vrije sector huurappartementen. Deze huurappartementen liggen in de toren en deels in het lagere gedeelte van The Sphinx. De hoofdentree ligt aan de Grasweg.

In het lagere gedeelte liggen 21 2-, 3- en 4-kamerappartementen met een woonoppervlakte van circa 61 tot 99 m2. De toren is ingedeeld met 68 2- en 3-kamerappartementen van circa 57 tot 91 m2. De appartementen op de 1e tot en met de 10e verdieping zijn hetzelfde, met steeds zes appartementen per woonlaag. Om het uitzicht maximaal te benutten liggen op de 11e en 12e verdieping vier hoekappartementen. Die zijn dus bijzonder licht en bieden een prachtig uitzicht!

Op de begane grond van The Sphinx komt de eerste stedelijke variant van Het Gastenhuis. Het Gastenhuis biedt kleinschalige 24-uurs woonzorg voor mensen met dementie in een huiselijke, open setting. Op de eerste verdieping is ruimte voor een maatschappelijke functie.

Planning

The Sphinx is in aanbouw. Naar verwachting wordt The Sphinx begin 2025 opgeleverd. Ongeveer een half jaar voor de oplevering zal de verhuur starten.

Als je onderstaand formulier invult, dan krijg je als eerste een mailtje wanneer we starten met de verhuur van The Sphinx. Heb je interesse in een Seasons huurwoning, dan raden we aan om dat concreet aan te klikken.

Schrijf je in

Heb je interesse in een huurappartement in The Sphinx? Schrijf je dan in voor de exclusieve inschrijflijst van The Sphinx. Dan hoor je als eerste het volgende nieuws over dit fraaie gebouw.