Image

The Cube | opgeleverd

Pal aan het groene buurtplein, in het centrum van de wijk, verrijst The Cube, een karakteristiek gebouw met een fraai silhouet en een bijzondere horizontale en verticale verdeling van bouwlagen. The Cube is een ontwerp van De Zwarte Hond, een toonaangevend ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw.


 Image

 Image

 Image

 Image

Ontspannen wonen, dicht bij de stad

Met de nieuwe stadswijk Aan het IJ maken we een plek die niet gejaagd is zoals de rest van de stad. Het gevoel dat we willen neerzetten, is het gevoel van take it easy. Ontspannen dus, met de stad op een steenworp afstand. The Cube ligt centraal in de nieuwe wijk, direct aan het toekomstige groene buurtplein. Het plein wordt een plantsoen zoals je die ziet in Parijse woonwijken. Het wordt iets verdiept aangelegd ten opzichte van de omgeving. De zacht glooiende gazons met bomen en waterpartijen worden omzoomd met natuursteen zitranden en gaan welvend over in de pleinvloer.


 Image

De ligging

The Cube ligt direct aan het groene buurtplein. Het plein is vergelijkbaar met de plantsoenen in Parijse woonwijken. Het is iets verdiept aangelegd ten opzichte van de appartementengebouwen. De zacht glooiende gazons met grote bomen zijn omzoomd met natuursteen zitranden en gaan welvend over in de pleinvloer. Een groot aantal appartementen in The Cube grenst direct aan het plein. Hier geniet je van blijvend groen en de ontspannen dynamiek van de wijk. De appartementen aan de andere zijde kijken uit op de tuin van The Cube. De kers op de taart zijn de appartementen op de hogere woonlagen met panoramische vergezichten. Ook zicht op het IJ is te koop.


 Image

 Image

Groen daklandschap

Ieder appartement in The Cube, behalve de studio, heeft een aangenaam balkon of dakterras. De appartementen op de begane grond tot en met de vierde verdieping hebben een fraai balkon dat aan de woonkamer grenst. De balkons zijn afgezet met glas dus volledig transparant, dat betekent: lekker veel licht. In het glas is een patroon verwerkt zodat je goed zicht hebt naar buiten en tegelijkertijd lekker privé zit. De topappartementen en penthouses op de vijfde, zesde en zevende verdieping hebben riante dakterrassen. Rond de privé-dakterrassen worden de platte daken voorzien van zonnepanelen en een variatie aan beplanting. Een uniek groen beeld on top of the world!

Duurzame oplossingen

De zorgen over stijgende energieprijzen zijn op dit moment groot. Een van de belangrijke pluspunten van nieuwbouw kopen in stadswijk Aan het IJ is dat het duurzaam is. Zo is het penthouse in The Cube bijzonder goed geïsoleerd, zijn er groene daken en bieden een aantal platte daken ruimte voor zonnepanelen, waarmee elektriciteit wordt opgewekt voor de algemene ruimten. Bovendien is The Cube aangesloten op een WKO-installatie en is het penthouse volledig gasloos.

Lees hier alles over de WKO-installatie


 Image

 Image

Luxe lobby en atrium

In het ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond speelt de luxe entree in combinatie met het hoge afwerkingsniveau een belangrijke rol. Die zorgt ervoor dat bewoners het gevoel hebben dat ze een luxe hotellobby binnenkomen. Zowel binnen als buiten zijn de vloeren en wanden dan ook afgewerkt met Portugees natuursteen. De sfeervolle lobby biedt de mogelijkheid om comfortabel te zitten en koude of warme dranken te pakken. De lobby is bij uitstek een ontmoetingsplek; hier raak je aan de praat met medebewoners terwijl je op de taxi wacht of juist op het punt staat om je huis binnen te gaan. Naast de lobby ligt het hoge atrium met volop daglicht en groene beplanting.

Wil je meer lezen over The Cube? Bekijk dan het magazine dat we maakten voordat The Cube gebouwd was. In het magazine staat onder andere een interview met de architect.

Bekijk het magazine

Downloads The Cube

Hieronder kun je een aantal documenten downloaden. In het magazine lees je meer over de kwaliteiten van The Cube.

Magazine The Cube