Image

Aan het IJ kids favourites

Overweeg je om met kinderen in de nieuwe wijk Aan het IJ te gaan wonen? Dat snappen wij, er is namelijk heel veel leuks in de buurt voor kinderen! Op deze pagina lees je onze Kids favourites.


 Image

PROOST & STROOP

Altijd leuk om met kinderen naartoe te gaan: het pannenkoekenhuis. Ook als ze al de puberleeftijd hebben bereikt toch? PROOST & STROOP is een kindvriendelijke horecaonderneming op stadslandbouwproject NoordOogst. Bij STROOP kun je heerlijke pannenkoeken eten, maar ook biologische gerechten met verse groenten en kruiden uit de naastgelegen Stadstuinderij en vlees van Buitengewone Varkens op het terrein. In biertuin PROOST geniet je van bier van Friekens Brouwerij, terwijl je de ketels ziet roken. De kinderen vermaken zich buiten in de Natuurspeeltuin of binnen in de uitgebreide speelhoek.

Adres: Meteorenweg 272
Meer informatie


 Image

Arcadehal Blast Galaxy

Tip als het regent: ga naar de arcadehal! Geen gedoe met muntjes, je betaalt alleen entree (korting voor kinderen van 2 t/m 11 jaar, die betalen €7,50 in plaats van €12,50) en daarna mag je onbeperkt gebruik maken van meer dan 100 spellen, waaronder klassiekers als Pinball, airhockey, Tetris en Pacman.
Adres: Mt Lincolnweg 17
Meer informatie


 Image

This is Holland

Ontdek, beleef en ervaar Nederland in vogelvlucht! Ervaar een spectaculaire Flight Experience langs vele bijzondere locaties van Nederland, waaronder de Zaanse Schans, de tulpenvelden en de Amsterdamse grachten. Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren lijkt het echt alsof je door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert. Goed om te weten: je moet minimaal 100 cm en 4 jaar oud zijn voor de Flight Experience.
Adres: Overhoeksplein 51
Meer informatie


 Image

A’DAM LOOKOUT

Zijn je kinderen niet bang voor een beetje hoogte? Ga dan schommelen op 100 meter hoogte, boven op de A’DAM Toren bij A’DAM LOOKOUT. Beneden zie je mensen zo klein als mieren bij de pontjes, maar je ziet ook het Centraal Station en Nemo in de verte. De lift brengt je in 22 seconden naar honderd meter hoogte. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad; van de grachten in het historische centrum tot en met het polderlandschap erachter.
Adres: Overhoeksplein 5
Meer informatie 


 Image

Pontje over het IJ

Het geluid van de boot. Het uitzicht over het water. De iconische A’DAM toren komt steeds dichterbij. Een ideaal – ook nog eens gratis – vervoersmiddel vanaf centraal naar Aan het IJ (of andersom), maar ook hartstikke leuk om voor de fun te doen met kinderen. Neem eens het pontje van Amsterdam Centraal naar Noord en je zult merken dat dit prima past in je dagelijks leven!

Fotocredits: Dennis Bouman.


 Image

EYE Filmmuseum

Het imposante gebouw van het filmmuseum heeft Noord op de kaart gezet. Het EYE Filmmuseum heeft speciale programma’s voor kinderen, hartstikke leuk om met ze naartoe te gaan dus. Naast een spannende videotour die films voor je ogen tot leven wekt, zijn er speurtochten dwars door het hele gebouw waarin je ontdekt hoe film je eigenlijk voor de gek houdt. Voor de allerkleinsten is er een leuk programma van korte animatiefilms en spelletjes. Zo is er elke zondagochtend een film van een half uur. Met een filmkaartje kun je gratis naar de filmische speeltuin, waar je ontdekt hoe film vroeger gemaakt werd en waar je kan figureren in je eigen film.
Adres: IJpromenade 1
Meer informatie


 Image

PLLEK

Lunchen met de kinderen? Dan is PLLEK misschien wel de mooiste hotspot van Amsterdam. Je hebt hier prachtig uitzicht over het IJ en bij mooi weer is het buiten goed toeven op het stadsstrand. Op de menukaart staan trouwens lekkere kids-opties! Elke zondag organiseert PLLEK ‘Ruige Rakkers’, hét kinderprogramma voor de bezige bijtjes, de nieuwsgierige aagjes en de creatieve duizendpoten. Iedere week een andere invulling met o.a. theater, knutselateliers, muziek- en dansles, circus workshops en meer. Een echte aanrader!
Adres: TT Neveritaweg 59
Meer informatie

Scholen in Noord

Misschien niet helemaal een favourite, maar voor jou als ouder toch belangrijk: scholen in Noord. Om de hoek van Aan het IJ komt IKC Overhoeks/OBS Overhoeks, een openbare basisschool, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Op dit moment wordt er nog flink gebouwd. Om de hoek zit ook het Hyperion Lyceum (school voor VWO+, gymnasium en atheneum), het Vox College (vmbo t/m vwo), OBS Het Vogelnest, OBS De Klimop, het ROC en De nieuwe Havo.