Image

Amsterdam Noord

Noord is bekend van de NDSM werf, van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Door de jaren heen verdween de zware industrie en ontstond er ruimte. Ruimte die in de rest van de stad schaarser werd. De creatieve scene ontdekte de stek. Er ontstonden creatieve hofspots en toffe restaurants, bars en festivals. Niet gek, want de ligging aan het IJ met uitzicht op de stad is uniek. Toen de vraag naar woningen steeds meer toenam, was het dan ook logisch dat dit de uitgelezen plek was voor moderne nieuwbouw met internationale allure.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Uit in Noord

Met de pont sta je in 10 minuten in het levendige stadscentrum van Amsterdam en is het moeilijk kiezen uit al die leuke cafés en restaurants. Dus kies het dichter bij huis! Noord barst namelijk van de hotspots. 

Een van de leukste koffietentjes van Noord is The Coffee Virus, gevestigd in het hippe A-lab gebouw. In Café Keppler in de Van der Pekstraat kun je de hele dag terecht, van ontbijt tot en met diner. Ook in Tolhuistuin is bijna iedere dag wel iets te doen. Op het programma staan festivals, events, exposities en toffe concerten die worden georganiseerd in samenwerking met poptempel Paradiso. The Butcher Social Club in de plint van de A’DAM Toren biedt goede muziek, old-school flipperkasten, exclusieve cocktails en superlekker vlees. Voor nachtbrakers en early risers, open 24/7. In Noord verveel je je nooit.

Dagelijkse boodschappen

Houd je van kokkerellen? Je dagelijkse boodschappen doe je op de markt in de Van der Pekstraat (op woensdag, vrijdag en zaterdag). Nog geen drie minuten fietsen, en altijd verse ingrediënten op tafel. Om de boek van het EYE Filmmuseum vind je een Albert Heijn. Aan het Mosveld, ongeveer zes minuten fietsen, vind je Vomar en Albert Heijn. Daar is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Ook altijd fijn.


 Image

Bereikbaarheid

Vanaf Aan het IJ kom je het snelst in de stad met veerpont 907 vanaf de Buiksloterweg naar Amsterdam Centraal. De veerverbindingen over het IJ zijn gratis voor voetgangers, fietsen en brommers. De veren varen de hele dag en nacht. Terwijl je vaart, heb je ook nog eens het mooiste uitzicht over het IJ. Ga je met de auto naar het centrum? Dan pak je de IJtunnel. Net zo makkelijk. Wil je met de auto naar je werk, het strand of vrienden? Vanaf Aan het IJ ben je in een mum van tijd op de snelweg. Via het Noorderpark en Buikslotermeer rijd je naar de ring van Amsterdam, de A10. En met De Noord/Zuidlijn reis je snel en gemakkelijk van Amsterdam Noord, onder het centrum door, naar station Zuid.

 Image