Image

Ondernemen Aan het IJ

In de stadswijk Aan het IJ kun je wonen, ontspannen en ondernemen. De nieuwe wijk ligt tussen het IJ en de Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord, vlak achter EYE Filmmuseum en het Schegpark. Het Schegpark is een nieuw te ontwikkelen park dat centraal in het gebied Overhoeks komt te liggen. De Docklandsweg wordt de commerciële ader door de wijk en biedt plaats aan kleinschalige horeca, dagelijkse verszaakjes, leuke winkels en creatieve bedrijven. Met de pont vanaf Amsterdam Centraal sta je zo in de nieuwe wijk en wandel je via het Schegpark naar de Docklandsweg. Een ideale plek dus!

De commerciële ruimten liggen in de plint van de woongebouwen aan de Docklandsweg, die door toonaangevende architecten zijn ontworpen. Gevelmaterialen zijn met zorg gekozen en de plint van de gebouwen is extra hoog en voorzien van grote glaspuien aan de straatzijde. Zo heb je een optimaal zicht naar binnen én buiten. Aan de Docklandsweg hangen haaks op de gevel dezelfde strakke borden voor signing, zodat de winkelstraat eenheid uitstraalt.


 Image

 Image

Gezellig en praktisch

De Docklandsweg moet een gezellige en praktische winkelstraat worden met een ontspannen sfeer. Denk hierbij aan kleinschalige horeca zoals een espressobar of croissanterie, een traiteur, bakker of slager en winkels zoals een boekhandel, bloemenzaak, fietswinkel of vintage (concept)stores. Daarnaast is er plek voor zorg, zoals een fysio- of tandartspraktijk. We zijn op zoek naar een mooie aanvulling op wat er al is, onder andere in de Strip aan het Schegpark, maar ook in de Van der Pekbuurt en andere winkelgebieden in de buurt.

WAAROM ONDERNEMEN IN STADSWIJK AAN HET IJ?

- Noord is zeer goed gelegen, eigentijds en populair
- Er heerst een ontspannen sfeer
- De Docklandsweg is goed bereikbaar zowel met de fiets, het ov als de auto
- Groot bereik (zowel nieuwe als bestaande bewoners)
- Alles is nieuw en van hoge kwaliteit
- Mooie ruimtes met een plafondhoogte van circa 4.40 meter
- Je bent de eerste huurder, dus je bepaalt zelf de inrichting!

 Image

Aanbod commerciële ruimten

Je hebt keuze uit diverse commerciële ruimten aan twee zijden van de Docklandsweg. Aan beide kanten staan vier gebouwen waarvan de gebouwen aan de zuidzijde het eerste klaar zijn, medio 2022 / 2023. De gebouwen aan de noordzijde zijn naar verwachting tussen 2023 en 2025 gereed.

Op dit moment zijn alleen de huurprijzen en oppervlaktes bekend van de commerciële ruimten die als eerst klaar zijn: The Bow, De Jakoba en The Twins.


 Image

 Image

Beschikbare units The Twins | oplevering voorjaar 2022

In The Twins komen 5 commerciële ruimten van circa 81, 87, 90, 102 en 104 m2. De ruimten zijn geschikt voor kleinschalige horeca, dagelijkse verszaakjes en winkels. De unit die is gelegen op de hoek van het Schegpark heeft de mogelijkheid voor een terras, met een uniek uitzicht het park en op zon gelegen!

De huurprijs voor The Twins is € 225,- per  m² per jaar (te vermeerderen met servicekosten en BTW).
– Unit 1 (circa 87 m2)
– Unit 2 (circa 102 m2)
– Unit 3 (circa 81 m2)
– Unit 4 (circa 104 m2)
– Unit 5 (circa 90 m2)
Unit 2, 3 en 4 zijn eventueel samen te voegen.


 Image

 Image

Beschikbare units De Jakoba

In De Jacoba zijn 2 ruimten beschikbaar van circa 93 en 98 m2. Deze ruimten zijn tevens voorzien van een kelder van respectievelijk circa 101 en 83 m2. De ruimten zijn heel geschikt voor zorg, zoals een apotheek, fysio of huisarts.

De huurprijs voor De Jakoba is € 225,- per  m²  (te vermeerderen met servicekosten en BTW) en € 120,- per m² voor de kelders (te vermeerderen met servicekosten en BTW).
– Unit 1 (circa 93 m2) met een kelder (circa 101 m2)
– Unit 2 (circa 98 m2) met een kelder (circa 83 m2)


 Image

 Image

 Image

Beschikbare units The Bow

In The Bow zijn er 3 commerciële ruimten beschikbaar van circa 76, 77 en 109 m2. De ruimten zijn geschikt voor kleinschalige horeca, dagelijks verszaakjes en winkels. Een van de units is op een hoek gelegen en heeft de mogelijkheid voor een terras!

De huurprijs voor The Bow is € 225,- per vierkante meter (te vermeerderen met servicekosten en BTW).
– Unit 1 (circa 77 m2)
– Unit 2 (circa 109 m2)
– Unit 3 (circa 76 m2) met terrasmogelijkheid
De units zijn eventueel samen te voegen.

Afwerking

De commerciële ruimten zullen casco worden opgeleverd. Je kunt deze ruimten geheel naar eigen wens indelen en afwerken. De plafonds in de commerciële ruimten zijn mooi hoog, namelijk circa 4,40 meter. De gevels zijn voorzien van grote glaspuien, waardoor je een optimaal zicht hebt naar binnen én naar buiten. Aan de Docklandsweg hangen haaks op de gevel van alle gebouwen dezelfde strakke borden voor signing, zodat de winkelstraat eenheid uitstraalt.

Planning

De stadswijk ‘Aan het IJ’ is in aanbouw. Eerste gebouwen zijn reeds opgeleverd en er wordt nog volop gebouwd. De verwachting is dat de commerciële ruimten in The Twins en De Jakoba als eerst klaar zijn, in het voorjaar van 2022. Daarna volgt The Bow in 2023. De rest van de gebouwen, aan de andere zijde van de Docklandsweg, zijn nog in ontwikkeling. Deze zullen verwachting medio 2025 klaar zijn.


 Image

Vragen?

Wil je meer informatie over de bedrijfsruimten aan de Docklandsweg in stadswijk Aan het IJ, zoals plattegronden van de units? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Van der Linden bedrijfsmakelaars.

Van der Linden Bedrijfsmakelaars Amsterdam
Telefoonnummer 020 – 5712 712
Email: info.amsterdam@vanderlinden.nl

Wil je meer informatie over ondernemen in Aan het IJ?

Vul het formulier hieronder in.