Image

Ondernemen Aan het IJ

In de stadswijk Aan het IJ kun je wonen, ontspannen en ondernemen. De nieuwe wijk ligt tussen het IJ en de Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord, vlak achter EYE Filmmuseum en het Schegpark. Het Schegpark ligt centraal in het gebied Overhoeks en wordt vernieuwd als de omliggende gebouwen klaar zijn. De Docklandsweg is de commerciële ader door de wijk en biedt plaats aan kleinschalige horeca, dagelijkse verszaakjes, leuke winkels en creatieve bedrijven. Met de pont vanaf Amsterdam Centraal sta je zo in de nieuwe wijk en wandel je via het Schegpark naar de Docklandsweg. Een ideale plek dus!

De commerciële ruimten liggen in de plint van de woongebouwen aan de Docklandsweg, die door toonaangevende architecten zijn ontworpen. Gevelmaterialen zijn met zorg gekozen en de plint van de gebouwen is extra hoog en voorzien van grote glaspuien aan de straatzijde. Zo heb je een optimaal zicht naar binnen én buiten. Aan de Docklandsweg hangen haaks op de gevel dezelfde strakke borden voor signing, zodat de winkelstraat eenheid uitstraalt.


 Image

 Image

Gezellig en praktisch

De Docklandsweg wordt een gezellige en praktische winkelstraat met een ontspannen sfeer. Denk hierbij aan kleinschalige horeca zoals een espressobar of croissanterie, een traiteur, een wijnhandel en winkels zoals een boekhandel, bloemenzaak en een fietswinkel. Daarnaast is er plek voor zorg, zoals een dierenkliniek, fysio- of tandartspraktijk. We zijn op zoek naar een mooie aanvulling op wat er al is, onder andere in de Strip aan het Schegpark, maar ook in de Van der Pekbuurt en andere winkelgebieden in de buurt.


 Image

Aanbod commerciële ruimten

De commerciële ruimten komen aan twee zijden van de Docklandsweg. Aan elke kant staan vier gebouwen waarvan de gebouwen aan de zuidzijde het eerste klaar zijn. The Twins en De Jacoba zijn zelfs al opgeleverd. De gebouwen aan de noordzijde zijn naar verwachting tussen 2023 en 2025 gereed.

Op dit moment zijn alleen de huurprijzen en oppervlaktes bekend van de commerciële ruimten in The Twins, De Jakoba en The Bow. Meer informatie per gebouw vind je hieronder.


 Image

 Image

 Image

The Bow | commerciële ruimten beschikbaar!

In The Bow liggen drie commerciële units aan de Docklandsweg. The Bow is in aanbouw en naar verwachting begin 2024 klaar. Twee van de drie units zijn nog beschikbaar. Deze units zijn geschikt voor kleinschalige horeca, dagelijks verszaakjes en winkels. Eventueel zou je unit 2 en 3 ook kunnen samenvoegen.

Unit 3 ligt op de hoek en heeft de mogelijkheid voor een terras. Dit terras ligt gunstig, op het zuidoosten.

De huurprijs voor The Bow is € 235,- per vierkante meter (te vermeerderen met servicekosten en BTW).
– Unit 2 | circa 121 m2
– Unit 3 | circa 89 m2 | hoekpand met terrasmogelijkheid

Via onderstaande buttons kun je de plattegronden van unit 2 en unit 3 bekijken.

Bekijk de plattegrond van Unit 2

Bekijk de plattegrond van Unit 3

WAAROM ONDERNEMEN IN STADSWIJK AAN HET IJ?

- Noord is zeer goed gelegen, eigentijds en populair
- Er heerst een ontspannen sfeer
- De Docklandsweg is goed bereikbaar zowel met de fiets, het ov als de auto
- Groot bereik (zowel nieuwe als bestaande bewoners)
- Alles is nieuw en van hoge kwaliteit
- Mooie ruimtes met een plafondhoogte van circa 4.40 meter
- Je bent de eerste huurder, dus je bepaalt zelf de inrichting!

Afwerking

De commerciële ruimten worden casco opgeleverd. Je kunt deze ruimten geheel naar eigen wens indelen en afwerken. De plafonds in de commerciële ruimten zijn mooi hoog, namelijk circa 4,40 meter. De gevels zijn voorzien van grote glaspuien, waardoor je een optimaal zicht hebt naar binnen én naar buiten. Aan de Docklandsweg hangen haaks op de gevel van alle gebouwen dezelfde strakke borden voor signing, zodat de winkelstraat eenheid uitstraalt.

Planning

De stadswijk Aan het IJ is deels al opgeleverd, maar er wordt de komende jaren nog gebouwd. De commerciële ruimten die op dit moment te huur zijn, liggen in The Bow. The Twins en De Jakoba zijn reeds opgeleverd. The Bow is nog in aanbouw en wordt, zoals het er nu uitziet, begin 2024 opgeleverd.

De rest van de gebouwen, aan de andere zijde van de Docklandsweg, zijn nog in ontwikkeling. Deze zullen naar verwachting medio 2025 klaar zijn.


 Image

 Image

De Jakoba

In de plint van De Jacoba liggen twee commerciële units. Het zijn units van circa 93 en 98 m2. Deze ruimten zijn tevens voorzien van een kelder van respectievelijk circa 101 en 83 m2.

De Jakoba is reeds opgeleverd en de units zijn verhuurd, door een dierenarts en Fietsboutique Aan het IJ.


 Image

 Image

The Twins

In de plint van The Twins liggen een aantal commerciële ruimten, waarvan het hoekpand een terras heeft met uitzicht op het Schegpark. The Twins is reeds opgeleverd en de commerciële units zijn verhuurd. Zo zijn wijnwinkel Vindict en Fine Sushi al open. Kindercafé Lilo’s zal in 2024 de deuren openen.


 Image

Vragen?

Wil je meer informatie over de bedrijfsruimten aan de Docklandsweg in stadswijk Aan het IJ, zoals plattegronden van de units? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Van der Linden bedrijfsmakelaars.

Van der Linden Bedrijfsmakelaars Amsterdam
Telefoonnummer 020 – 5712 712
Email: info.amsterdam@vanderlinden.nl

Wil je meer informatie over ondernemen in Aan het IJ?

Vul het formulier hieronder in.