Image

Ondernemen Aan het IJ

In de stadswijk Aan het IJ kun je wonen, ontspannen en ondernemen. De nieuwe wijk ligt tussen het IJ en de Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord, vlak achter EYE Filmmuseum en het Schegpark. Het Schegpark ligt centraal in het gebied Overhoeks en wordt vernieuwd als de omliggende gebouwen klaar zijn. De Docklandsweg is de commerciële ader door de wijk en biedt plaats aan kleinschalige horeca, dagelijkse verszaakjes, leuke winkels en creatieve bedrijven. Met de pont vanaf Amsterdam Centraal sta je zo in de nieuwe wijk en wandel je via het Schegpark naar de Docklandsweg. Een ideale plek dus!

De commerciële ruimten liggen in de plint van de woongebouwen aan de Docklandsweg, die door toonaangevende architecten zijn ontworpen. Gevelmaterialen zijn met zorg gekozen en de plint van de gebouwen is extra hoog en voorzien van grote glaspuien aan de straatzijde. Zo heb je een optimaal zicht naar binnen én buiten. Aan de Docklandsweg hangen haaks op de gevel dezelfde strakke borden voor signing, zodat de winkelstraat eenheid uitstraalt.


 Image

 Image

Gezellig en praktisch

De Docklandsweg wordt een gezellige en praktische winkelstraat met een ontspannen sfeer. Denk hierbij aan kleinschalige horeca zoals een espressobar of croissanterie, een traiteur, een wijnhandel en winkels zoals een boekhandel, bloemenzaak en een fietswinkel. Daarnaast is er plek voor zorg, zoals een dierenkliniek, fysio- of tandartspraktijk. We zijn op zoek naar een mooie aanvulling op wat er al is, onder andere in de Strip aan het Schegpark, maar ook in de Van der Pekbuurt en andere winkelgebieden in de buurt.


 Image

Aanbod commerciële ruimten

De commerciële ruimten komen aan twee zijden van de Docklandsweg. Aan elke kant staan vier gebouwen waarvan de gebouwen aan de zuidzijde het eerste klaar zijn. The Twins, De Jacoba en The Bow zijn al opgeleverd en de commerciële ruimten zijn al verhuurd. De gebouwen aan de noordzijde zijn naar verwachting tussen 2023 en 2025 gereed.

Aan het eind van 2024 zijn de commerciële ruimten in De August gereed. Hieronder tref je meer informatie.


 Image

 Image

De August

Eind 2024 zijn de commerciële ruimten in De August gereed. De August ligt op de hoek van de Docklandsweg en de Grasweg. Het betreft drie ruimtes op de begane grond van circa 83 m2, 109 m2 en 236 m2, waarvan er één aan de Docklandsweg ligt en twee aan de Grasweg. De huurprijs is € 235,- per m2 / per jaar.

Plattegrond Docklandsweg 29

Plattegrond Grasweg 1C

Plattegrond Grasweg 1G

Afwerking

De commerciële ruimten worden casco opgeleverd. Je kunt deze ruimten geheel naar eigen wens indelen en afwerken. De plafonds in de commerciële ruimten zijn mooi hoog. De gevels zijn voorzien van grote glaspuien, waardoor je een optimaal zicht hebt naar binnen én naar buiten. Aan de Docklandsweg hangen haaks op de gevel van alle gebouwen dezelfde strakke borden voor signing, zodat de winkelstraat eenheid uitstraalt.

Planning

De stadswijk Aan het IJ is deels al opgeleverd, maar er wordt de komende jaren nog gebouwd. De commerciële ruimten in The Twins, De Jakoba en The Bow zijn uitverhuurd. In De August zijn nog 3 commerciële ruimten beschikbaar. Deze units worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

De rest van de gebouwen, aan de andere zijde van de Docklandsweg, zijn nog in ontwikkeling. Deze zullen naar verwachting medio 2025 klaar zijn.


 Image

 Image

 Image

The Bow

In The Bow komt biologische speciaalzaak Odin. “We waren al lang op zoek naar een locatie in Noord en toen kwam stadswijk Aan het IJ op ons pad”, aldus Merle Koopmans, directeur van Odin. “De units in The Bow bleken perfect geschikt. Het is een mooie locatie in een nieuwe wijk, waar steeds meer mensen komen wonen. De plek is goed bereikbaar, ook voor de mensen die al in Noord wonen.”

Zoals het er nu uitziet gaat Odin in juni 2024 open.

WAAROM ONDERNEMEN IN STADSWIJK AAN HET IJ?

- Noord is zeer goed gelegen, eigentijds en populair
- Er heerst een ontspannen sfeer
- De Docklandsweg is goed bereikbaar zowel met de fiets, het ov als de auto
- Groot bereik (zowel nieuwe als bestaande bewoners)
- Alles is nieuw en van hoge kwaliteit
- Mooie ruimtes met een plafondhoogte van circa 4.40 meter
- Je bent de eerste huurder, dus je bepaalt zelf de inrichting!

 Image

 Image

De Jakoba

In de plint van De Jacoba liggen twee commerciële units. Het zijn units van circa 93 en 98 m2. Deze ruimten zijn tevens voorzien van een kelder van respectievelijk circa 101 en 83 m2.

De Jakoba is reeds opgeleverd en de units zijn verhuurd, door een dierenarts en Fietsboutique Aan het IJ.


 Image

 Image

The Twins

In de plint van The Twins liggen een aantal commerciële ruimten, waarvan het hoekpand een terras heeft met uitzicht op het Schegpark. The Twins is reeds opgeleverd en de commerciële units zijn verhuurd. Zo zijn wijnwinkel Vindict, Kindercafé Lilo’s en Fine Sushi al open.


 Image

Vragen?

Wil je meer informatie over de bedrijfsruimten aan de Docklandsweg in stadswijk Aan het IJ, zoals plattegronden van de units? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Van der Linden bedrijfsmakelaars.

Van der Linden Bedrijfsmakelaars Amsterdam
Telefoonnummer 020 – 5712 712
Email: info.amsterdam@vanderlinden.nl

Wil je meer informatie over ondernemen in Aan het IJ?

Vul het formulier hieronder in.