Image

The Twins | opgeleverd

The Twins biedt een ideale combinatie van high end architectuur, een unieke groene binnenwereld en een stedelijke dynamiek. The Twins is een ontwerp van KCAP Architects & Planners, een internationaal ontwerpbureaus voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.


 Image

 Image

 Image

Unieke groene binnenwereld

De binnentuin van The Twins is een soort groene vallei binnen het ensemble van bouwblokken. Het is een zacht glooiend landschap met een variatie aan bomen, een bijzondere planttextuur en een diversiteit aan bladvormen. Op het diepste punt in de ‘vallei’ liggen waterspiegels die bijzonder veel licht vangen. Omdat deze waterspiegels de lucht, het omliggende landschap en de gebouwen reflecteren, geven ze een extra ruimtelijk gevoel. Rondom deze moderne waterspiegels zijn bijzondere lounge objecten te vinden die speciaal voor deze plek zijn ontworpen.

Uniek in het ontwerp van The Twins zijn de ‘green walls’. Fraaie, verticale tuinen langs de diverse balkonwanden. Deze innovatieve vorm van groenarchitectuur is in opmars omdat het een duurzame oplossing is voor meer groen in de stad.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Focus op hoogwaardige materialen

Aan het IJ is een woonwijk met allure. Daarom hebben de betrokken architectenbureaus veel aandacht besteed aan de uitstraling en materialisatie van de verschillende gebouwen. Het resultaat is een woonwijk met een divers, toegankelijk en stedelijk karakter. The Twins heeft een warme, stoere uitstraling. In de lichtgrijze bakstenen rastergevel zijn circa duizend glanzende stenen verwerkt die het licht weerkaatsen. Een ander opvallend aspect is de entree, die heeft een indrukwekkende hoogte en is afgewerkt met messing wandpanelen. De terrassen zijn afgezet met glas dus volledig transparant. Hierdoor geniet je optimaal van het uitzicht naar buiten.


 Image

 Image

Dynamische plek

The Twins ligt aan het groene Schegpark en de dynamische Docklandsweg. In de plint van het gebouw, op de hoek van het Schegpark, komt een urban hotspot. Denk aan een espressobar of kleine brasserie. Je cappuccino of espresso op zaterdagochtend drink je dus gewoon beneden. Hier beleef je het ultieme vrije gevoel van stads wonen.

De Docklandsweg wordt een gezellige en praktische winkelstraat met een ontspannen sfeer. Denk hierbij aan kleinschalige horeca zoals een espressobar of croissanterie, een traiteur, bakker of slager en winkels zoals een boekhandel, bloemenzaak, fietswinkel of vintage (concept)stores. Daarnaast is er plek voor zorg, zoals een fysio- of tandartspraktijk.