Lilo's aan het IJ

“Een nieuwe kindvriendelijke horeca hotspot in de wijk”

Merlissa Vural opende eind mei de kindvriendelijke horecaspot Lilo’s in The Twins in de nieuwe stadswijk Aan het IJ. Een nieuwe, frisse wind in de wijk: “Ik miste een fijne horecaplek om naartoe te gaan met mijn kinderen, dus toen dacht ik: ik begin er zelf één.”

De 31-jarige Merlissa heeft altijd in de horeca gewerkt, zo vertelt ze: “Ik begon in mijn studententijd in het restaurant van mijn vader en oom. Vier jaar geleden begon ik mijn eigen eetcafé in Heemskerk.” Nu slaat ze een nieuwe richting in, geïnspireerd door haar eigen ervaring als moeder van twee jonge kinderen.

Kids hotspot in Amsterdam

“Als het weekend is, vind ik het leuk om met mijn kids buiten de deur te ontbijten of te lunchen. Ik vind het niet erg om een stukje te rijden voor een leuke hotspot, maar al snel bleek dat er niet heel veel aanbod is in deze branche. Meestal kwam ik niet verder dan een Monkeytown, dierentuin of pannenkoekenrestaurant.” Het gemis van kindvriendelijke horeca in Noord-Holland dreef haar om haar eigen kindercafé te openen. “Zo ontstond het idee voor Lilo’s, een samentrekking van de namen van mijn kinderen Liam en Lorin.”

 Merlissa Vural Lilo's

Gat in de markt

“Ik hield de ontwikkelingen van Aan het IJ al een tijdje in de gaten. Mijn moeder woont hier in de buurt en ik breng mijn kinderen iedere week naar haar. Toen zag ik dat er nog een ruimte met horecabestemming vrij was in The Twins. Aan het IJ is een nieuwe wijk vol met ouders met jonge kinderen. In de buurt is er nog niet zoveel voor kleintjes, dus één en één was al heel snel twee. Deze plek voelde eigenlijk meteen goed”, vertelt Merlissa.

Paradijs voor kinderen

Merlissa is vastbesloten om ouders en kinderen een unieke ervaring te bieden in Lilo’s. “Kinderen hoeven niet netjes aan tafel te zitten, maar hebben alle vrijheid om te bewegen. We hebben een speelmuur gebaseerd op rollenspellen. Zo kunnen kinderen spelen in de supermarkt, bibliotheek, garage of aan de treintafel. Als ouder heb je vanuit alle tafeltjes zicht op de kinderhoek. We verhuren de ruimte ook voor kinderfeestjes.”

Op de kaart

“We hebben twee menukaarten: eentje voor kinderen en eentje voor volwassenen. Allebei met gezonde, biologische opties. Van lekkere sandwiches en yoghurtbowls tot pannenkoeken met fruit. Maar denk ook aan versgemaakte fruithapjes voor de kleintjes.” Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht, vertelt Merlissa: “We hebben wiegjes voor baby’s die je aan tafel kunt schuiven.” Ook als je geen kinderen hebt kun je bij Lilo’s terecht: “Je kunt ook gewoon broodjes en koffie to go afhalen.”

Meerdere vestigingen

“Dit is de eerste keer dat ik een horecazaak begin waar je echt alles vanaf scratch zelf moet verzinnen. Het pand werd namelijk casco opgeleverd. Heel spannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk. Helaas zijn we wat later opengegaan dan gepland door onder meer een lekkage in het pand. Meerdere vestigingen openen is mijn droom, maar eerst deze locatie in Amsterdam Noord goed draaiende zien te houden.”

Lilo’s
Docklandsweg 13
1031 CD Amsterdam


 Image

 Image

 Image

 Image