Image

Wijnspeciaalzaak Vindict

De Docklandsweg in Aan het IJ biedt plaats aan kleinschalige horeca, dagelijkse verszaakjes, leuke winkels en creatieve bedrijven. Een van de eerste winkels die zich hier vestigt is wijnspeciaalzaak Vindict. Een nieuwe aanwinst voor Noord waar je wijn kunt proeven met vrienden, een wijncursus kunt volgen of gewoon een goede fles wijn koopt.

“Vindict is wat ons betreft een echte verrijking voor de wijk”, vertelt Roderick Meijer, mede-eigenaar van Vindict. “Mijn compagnon, Richard Dietz, woont in Noord en het was een grote droom van hem om een mooie wijnwinkel in Noord te hebben. Je hebt hier namelijk nog niet zoveel wijnspeciaalzaken. We waren al vijf jaar op zoek naar een geschikte locatie, en toen kwam dit aan de Docklandsweg voorbij. We zijn begonnen met verbouwen en we hebben het helemaal naar onze smaak gemaakt. Sinds 2 december zijn we open en verwelkomen we onze klanten.”

Vindict startte in 2007 als online wijnwinkel. In 2012 openden ze een fysieke winkel in het hartje van Amsterdam, aan de Elandsgracht. En nu hebben ze in december 2022 de deuren geopend van hun tweede winkel; in de nieuwe stadswijk Aan het IJ in Amsterdam Noord. “We bestaan dit jaar 15 jaar, dus het is extra mooi om ter gelegenheid daarvan een nieuwe winkel te openen”, vertelt Roderick.

Duizend wijnen

Vindict is een wijnwinkel met een sterke focus op Europese wijnen. In de winkel vind je een shop-in-shop van Bob Wijn, een merk dat zich specialiseert in Nederlandse wijn. Je kunt hier zo’n 100 Nederlandse wijnen vinden, naast de 700 internationale wijnen. “Bovendien is onze locatie in Noord veel groter dan die aan de Elandsgracht. We willen op den duur naar de 1000 wijnen.


 Image

 Image

Winkel en bar

Naast de wijnwinkel opent Vindict ook een wijnbar. “Dit wordt een bar met een enorme wijnkaart”, vertelt Roderick. “We gaan veel wijnen per glas schenken en topsommelier Jan-Jaap Altenburg, die heel veel ervaring heeft in de culinaire scène, wordt mede-eigenaar van de bar. We gaan ook kleine hapjes begeleidend aan de wijn serveren. Het wordt een bourgondische bar, waar we naast leuke en originele vis- en vleesgerechtjes ook een grote fucus leggen op vegetarische gerechten. In januari gaan we beginnen met de verbouwing en we hopen dat de bar in maart opengaat. We hopen een hele fijne borrelplek voor Noord weg te zetten.”

Naast mooie wijnen kun je bij Vindict ook leuke cadeau’s vinden van Le Club de Vins, zoals wijnposters, -kaarten en -puzzels. Vindict Wijnwinkel is zeven dagen per week geopend.

Vindict
Docklandsweg 5
1031KN Amsterdam

Lees hier meer over ondernemen in Aan het IJ.