Image

‘In The Twins hebben we straks maar liefst drie terrassen, we kunnen kiezen uit zon en schaduw, heerlijk!’

Marko Kruidenier (54) en zijn vrouw Anneray (52) hebben een penthouse gekocht in The Twins. “We waren al een tijdje op zoek naar iets anders en Amsterdam Noord leek ons een heerlijke plek om te wonen. Zo kwamen we dus hier terecht, in Aan het IJ.”

“We wonen al 20 jaar in Watergraafsmeer. We hebben een fijn, groot huis, maar het heeft drie verdiepingen en niet zo’n groot balkon”, vertelt Marko, die werkzaam is in de IT. “Ik kom nooit op zolder, dus dat is eigenlijk een overbodige ruimte. Daarom waren we af en toe in Amsterdam aan het kijken naar een appartement. We kwamen Aan het IJ precies op het juiste moment tegen. We werden direct verliefd op ‘ons’ penthouse in The Twins. We hebben ook naar andere gebouwen gekeken in het project, maar de zesde verdieping van The Twins trok ons het meest. De architectuur is prachtig én het appartement dat we op het oog hadden, was beschikbaar.”


 Image

Veel buitenruimte

“Voor ons heeft het penthouse het perfecte formaat: 177 m2, naar die ruimte waren we op zoek. En wat ons enorm trok waren de terrassen. Straks hebben we er drie. Heerlijk, zoveel buitenruimte! En we kunnen straks kiezen uit zon of schaduw, want aan allebei de kanten van het penthouse liggen onze terrassen. Wat we ook heel fijn vinden is dat het nieuwbouw is. Alles is goed geïsoleerd, er ligt vloerverwarming en je hoeft er niks meer aan te doen. Omdat The Twins trapsgewijs wordt gebouwd, is het balkon van de overburen eigenlijk heel ver weg. We hebben straks alle ruimte.”


 Image

Terug naar Noord
“Het is wel heel komisch”, vertelt Marko lachend, “want Anneray is opgeroeid in Noord. De eerste achttien jaar van haar leven heeft ze daar gewoond. Ze gaat weer terug naar haar roots. Vroeger werd Noord niet echt beschouwd als onderdeel van Amsterdam. Nu gelukkig wel. Er is zoveel leuks te doen! In de Van der Pekbuurt gebeurt heel veel en je hebt natuurlijk het EYE Filmmuseum, daar zijn we heel vaak te vinden. En straks helemaal, want dan is het letterlijk om de hoek! Verder vinden we het ook heel leuk dat het appartement in de buurt van het water is. Je stapt de deur uit en 200 meter verder ben je aan het water. En dan heb je natuurlijk nog de pont: in tien minuten sta je aan de andere kant van het IJ, op het Centraal Station en in de stad.”

De verwachtingen

“Het is natuurlijk lastig inschatten hoe het precies wordt wanneer je een woning koopt vanaf een tekening. Je hebt geen idee hoe het er écht uit gaat zien, maar we denken dat de nieuwe wijk Aan het IJ heel leuk is om te wonen. Het appartement wordt naar verwachting in het voorjaar van 2022 opgeleverd. We zijn nog niet heel druk met de voorbereidingen. We hebben wel wat aangepast aan de indeling. Er gaat een muur uit waardoor we van twee slaapkamers één slaapkamer maken. We zijn al wel aan het kijken naar vloeren, trouwens. Dat is misschien nog wel een leuk projectje, want ik ben aan het kijken of ik zelf de betonvloer kan gaan leggen. Alle kleine verbouwingen in ons huidige huis deed ik ook zelf, dus het is wel leuk als ik in ons nieuwe appartement ook wat kan klussen!”

Nieuwsgierig geworden naar The Twins? Lees hier meer informatie over dit bijzondere gebouw! Er is nog aanbod beschikbaar!

Fotografie: Saskia Bakker Fotografie