Image

“We zijn echt gecharmeerd van Amsterdam Noord”

Leander en Riny wonen tijdelijk in een appartement in The Row in de nieuwe Amsterdamse wijk Aan het IJ. Als overbrugging voordat ze in hun nieuwbouwhuis in Muiden kunnen gaan wonen. “We kenden Amsterdam Noord al wel, maar nog niet zo goed. Onwijs leuk om dit deel van Amsterdam beter te leren kennen.”

Ook al is Amsterdam niet de stad waar Leander en Riny geboren zijn, ze voelen zich er thuis. “Ik werk bij KLM en Leander zit in de muziekindustrie, dus Amsterdam was een logische keuze om te gaan wonen”, vertelt Riny. “We hebben eerst op IJburg gewoond, maar toen kochten we een huis in Muiden bij Eefje Voogd Makelaardij. Dat is nieuwbouw, dus daar moeten we nog even op wachten. Als overbrugging zochten we een huurappartement in Amsterdam. Toen wees de makelaar ons op Aan het IJ. Twee weken later hoorden we dat we een appartement hadden en twee maanden later zijn we verhuisd.”


 Image

New York gevoel

Leander en Riny wonen al acht jaar in Amsterdam. Amsterdam Noord kenden ze wel, maar ze vinden het extra leuk om dit stadsdeel beter te leren kennen. “Noord is echt geweldig”, vertelt het koppel. “Er is veel artwork, maar ook veel groen. We krijgen hier een beetje het Brooklyn gevoel dat je in New York hebt. Je woont hier rustig, maar toch ben je zo in de stad. We hadden ook op andere locaties in Amsterdam gekeken voor een huurappartement, maar we zijn blij dat we voor Noord zijn gegaan. We zijn echt gecharmeerd van dit deel van Amsterdam.” Ook het water in de buurt vinden ze een pluspunt. “Op IJburg woonden we ook om de hoek van water. En straks in Muiden ook weer. Het is heerlijk om de zon in het water te zien zakken. Dat geeft ons rust.”

Onderhoudsvriendelijk

The Row is een nieuwbouwcomplex in de nieuwe wijk Aan het IJ. “We verhuizen straks van nieuw naar nieuw”, vertelt Riny. “Het lijkt hier net een hotel, alles is echt spiksplinternieuw. Het fijne aan nieuwbouw is dat alles werkt. We zijn allebei niet handig, dus dan is het fijn dat het een onderhoudsvriendelijk appartement is. Het is een klein appartement, je mist af en toe ruimte. Maar voor nu is het prima.” Ondanks dat het appartement een tijdelijke plek is, hebben Leander en Riny er toch hun eigen plek van gemaakt. “Met accessoires maak je het al gauw gezellig. Je moet je toch thuis voelen, ook al is het maar voor een bepaalde tijd.”

Foto’s: Marijn Scheeres

Nieuwsgierig geworden naar meer ervaringen van kopers en huurders van de nieuwe stadswijk Aan het IJ?