Image

5 leuke dingen om te doen in de buurt van Aan het IJ

Lekker uitwaaien langs het water, cultuursnuiven of hotspots ontdekken. Alles kan Aan het IJ. Je loopt de deur uit en voor je het weet ben je omgeven door alle mogelijkheden die Amsterdam Noord te bieden heeft. Dit zijn 5 leuke dingen om te doen in de buurt van Aan het IJ.

1. Schommelen op 100 meter hoogte
Schommelen op 100 meter hoogte met een magnifiek uitzicht over Amsterdam? Het kan bij A’DAM LOOKOUT! Een observatiedek met een panoramisch uitzicht over Amsterdam. Je kunt het historische stadsdeel zien, maar ook de dynamische haven en de grachten.

2. Uiteten bij REM Eiland Restaurant
REM Eiland biedt niet alleen een prachtig uitzicht over het IJ, het staat ook echt ín het IJ. Vroeger was het de plek waar een rebelse piratenzender een groot publiek wist te bereiken met TV Noordzee. Nu is het dus een modern restaurant op een geweldige locatie.

3. Wandelen in het Noorderpark
Vanaf Aan het IJ loop je zo een van de omliggende parken in, bijvoorbeeld het Noorderpark. Heerlijk voor een fijne wandeling in het weekend.

4. Naar het EYE Filmmuseum
Geniet van alle cultuur in Amsterdam Noord rondom het IJ. Wat dacht je bijvoorbeeld van het EYE Filmmuseum? Een centrum speciaal voor cinematografie. Wist je dat de oudste film uit het collectie uit 1896 stamt?

5. Chillen bij Pllek
Hotspot alert! PLLEK op de NDSM-werf is de ideale plek om te chillen. In de zomer op het stadsstrand met prachtig uitzicht over het IJ en in de winter lekker binnen drankjes doen of een hapje eten met vrienden.

Foto header: Dennis Bouman.