Image

'We kochten dit appartement vanwege het spectaculaire uitzicht'

Hun grote woning aan het Westerdok verruilen voor een koopappartement in Aan het IJ in Amsterdam Noord? Dat hadden Gerrit (69) en Frieda (66) niet snel gedacht. Totdat ze het uitzicht vanaf The Wave op het EYE Filmmuseum, de A’DAM Toren en Het IJ zagen…

“We woonden eerst aan de andere kant van Het IJ. Dat was een hele fijne plek, maar op een gegeven moment wilden we toch wat kleiner gaan wonen. Toen stuitten we op dit project: The Wave in Aan het IJ. De plek trok ons meteen; aan het rustige park met een spectaculair uitzicht, maar je bent ook zo met de pont op Amsterdam Centraal. Bovendien wilden we ook graag gelijkvloers wonen. En spannend is het dat we van het gas af zijn en het warme water en de vloerverwarming van de warmte koude opslag komen. De fijne indeling van het appartement, het unieke uitzicht, de ruime berging en de overdekte fietsenstalling op de begane grond zorgden ervoor dat we verkocht waren.”

Op verkenning in Noord

“We kennen Amsterdam heel goed, maar we hadden nog nooit in Noord gewoond. Het is heel spannend om de ontwikkeling van zo’n gebied mee te maken. Er komen zoveel voorzieningen bij en de bouw van de rest van de complexen gaat erg snel! Tijdens de bouw van The Wave liepen we regelmatig naar de bouw om te kijken en wandelden we een rondje door Noord om steeds een ander stuk te verkennen. Op sommige plekken waren we nog nooit geweest! Je loopt vanaf hier ook zo het Noorderpark in, dat hadden we echt niet verwacht.”


 Image

Nieuwbouwproject

“Als je in een nieuwbouwproject gaat wonen, weet je dat er nog flink gebouwd wordt terwijl je er al woont. De overlast valt ons trouwens alles mee. De wijk is volop in ontwikkeling en dat zorgt ervoor dat er altijd wel wat te zien valt vanaf de bank. We wonen sinds oktober 2021 in The Wave. Ons appartement is zo goed als af, er hoeven nog maar een paar dingetjes te gebeuren. Er moet nog een deur geplaatst worden tussen de woonkamer en de gang en het balkon moet nog leuk ingericht worden. Of we ons al thuis voelen? Dat is een proces dat echt gaande is, dat groeit met de dag. Eén ding is in ieder geval zeker: wij hoeven hier niet weg.”


 Image

Buurt-app

“Tijdens de bouw van het complex werd er meteen door een enthousiaste bewoner een Facebook-groep voor bewoners gemaakt. Zo kon iedereen alvast een beetje kennis met elkaar maken – ook in coronatijd. We hebben nu ook een whatsappgroep om gemakkelijk gebruik te kunnen maken van elkaars parkeerplaats wanneer die vrij is. Omdat je nieuwbouw hebt gekocht, maak je al snel een praatje met medebewoners in de royale lobby. En omdat Gerrit voorzitter is geworden van de Vereniging van Eigenaren van The Wave, ontstaan er snel contacten. Er is ook een feestcommissie aangesteld. Die heeft een mooie kerstboom geregeld en hopelijk kan er ook snel een borrel georganiseerd worden in de lobby.”

Foto’s: Marijn Scheeres