Image

‘Straks kijk ik uit op het EYE Filmmuseum’

Toekomstig bewoner van The Wave Laura Losse (46) viel direct voor de vormen en de plek van het appartement. “Straks kijk ik uit op de A’DAM Toren en op het EYE Filmmuseum!” 

Laura komt oorspronkelijk uit Enschede, maar woont al 20 jaar in Amsterdam, in de Pijp. Ze was al een tijdje aan het zoeken naar een nieuwbouwwoning. “Ik heb ook op de Prinsengracht gewoond, maar oudbouw wilde ik eigenlijk niet meer. Vaak enkel glas, regelmatig onderhoud en beperkte verbouwmogelijkheden, dat wilde ik graag anders. Maar als je nieuwbouw wilt kopen in of rondom het centrum van Amsterdam, moet je vaak veel concessies doen. Ik ging op zoek naar meer duurzaamheid, mooiere ontwerpen én meer ruimte. Gedurende deze zoektocht, merkte ik dat ik sustainability toch ook wel erg belangrijk vond. The Wave wordt duurzaam gebouwd, kenmerkt zich door een goede isolatie én is voorzien van een WKO-installatie die zorgt voor warmte in de winter en voor koeling tijdens warme zomermaanden.

Opvallend ontwerp
De freelance programmamanager viel direct voor de vormen en de specificaties van The Wave. “De ronde balkons vind ik prachtig, het gebouw heeft parken aan beide kanten en de lobby voor de bewoners – de multifunctionele ruimte – daar ben ik echt heel nieuwsgierig naar. Ik heb een appartement gekocht op de vierde etage en ik kijk straks uit op de A’DAM Toren en het EYE Filmmuseum. En op ’t IJ. Hoe tof is dat?”

 Image

Op verkenningstocht
“Een vriend van me woont in Noord en die zei: ga nou toch eens kijken bij Aan het IJ. We hebben wandelingen gemaakt in de buurt en we zijn ook wat dieper Noord in gegaan. Ik heb geproefd hoe het daar is. Ik kwam erachter dat er opvallend veel leuke restaurantjes en winkeltjes zijn. Het is een hele leuke mix van allerlei stijlen: dat had ik eigenlijk niet verwacht. Uiteindelijk dacht ik: waarom ga ik niet in Noord wonen? Met de pont ben je er zo, en met de auto eigenlijk ook. En met de komst van de Noord/Zuidlijn is er een perfecte verbinding bijgekomen.”

Nu Laura weet dat ze in Noord gaat wonen, komt ze er steeds vaker. “Ik verken steeds stukjes van de omgeving. Met lekker weer maak ik een lange wandeling. En ik kijk natuurlijk naar de voortgang van de bouw.”

Bruisend gebied
“Ik zie dat Noord een bruisend gebied is. Het begint al met het aanzicht naar de overkant, ’s avonds als het donker is zie je de lampjes, het vrachtverkeer van de boten en de charme van de verschillende bouwstijlen. Het is een dynamische omgeving en dat voel je ook als je daar bent. Het is denk ik een hele prettige omgeving om te wonen. Het duurt nog twee jaar voordat ik er zit, maar ik heb er zoveel zin in!”