Image

"Noord is een geweldige plek voor mensen met honden"

Eva (38) en Lilli (42) wonen sinds 2016 in Amsterdam Noord. Ze verruilden vorig jaar hun appartement uit de eerste fase van Overhoeks voor een splinternieuw appartement in The Row in Aan het IJ. Met een gigantisch dakterras van 130 m2. “Aan het IJ voelt als thuiskomen, we kennen het hier al zo goed. We zijn zelfs in Noord getrouwd!”

Little Manhattan
“Toen we in 2016 verhuisden naar Noord, werden we voor gek verklaard. ‘Noord, gestoord!’ En dat is toch geen Amsterdam?’, werd er toen geroepen. Wij vinden Amsterdam heel mooi, maar we waren klaar met de hectiek van de binnenstad. Noord was de ideale oplossing: vijf minuten lopen naar de pont, lekker rustig en groen. De A’DAM Toren was net open, je mocht nog gratis parkeren en er voeren nog kleine pontjes over Het IJ. Het was er zó rustig. We zaten vaak alleen aan het water te picknicken, dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen. Nu wordt Noord ook wel Little Manhattan genoemd. Wij zijn heel blij met de mix van diversiteit.”


 Image

Verhuizen met een steekwagen
“Door Covid wilden we weg uit ons kleine appartement. Eigenlijk zagen we het wel zitten om te kopen, maar dat was niet te doen. Toen zagen we The Stack in nieuwbouwproject Aan het IJ, maar die werd pas in 2023 opgeleverd. Dat duurde te lang. Daarna startte de inschrijving voor The Row. We werden ingeloot voor een appartement aan de noordzijde, maar dat was toch niet helemaal naar onze smaak. Twee maanden later was ons huidige appartement ineens vrijgekomen en toen stonden we op nummer één. Onze documentatie had de makelaar al en daarna is het snel gegaan; eind maart 2021 kregen we te horen dat we het appartement hadden en begin mei konden we er al in. Met een steekwagentje en een rolcontainer hebben we alles verhuisd. Dan kwam er weer een bank voorbij, en tien minuten later een kast; dat moet er grappig uit hebben gezien.”


 Image

Dakterras
“De gordijnen hingen nog niet, maar het dakterras was al klaar. Het dakterras is dé reden dat we voor dit appartement kozen en daar wilden we in de lente natuurlijk meteen gebruik van maken. We moesten wel even onze draai vinden in het appartement. We gingen van 70 naar 90 m2, dus we hadden extra vierkante meters om in te richten. Binnen zitten we het liefst met vrienden aan het keukeneiland, waar we een groene muur hebben gemaakt met planten.”

Thuis in Noord
“We kennen de buurt erg goed, omdat we hier al een aantal jaar wonen. Ook onze hond Cooper zorgt ervoor dat we andere mensen met een hond leren kennen die in de buurt wonen. Je zegt hallo tegen elkaar en je maakt een praatje. Dat zorgt ervoor dat we ons echt thuis voelen in Noord. Ook in The Row leren we steeds meer mensen kennen. We hebben goed contact met een stel dat twee deuren verder woont. Hun zoontje vindt het heerlijk om met Cooper te spelen op het dakterras.”

Foto’s: Marijn Scheeres