Image

Minimalistisch en creatief – de blik van illustrator Thomas Danthony

Aan het IJ wordt een wijk met finesse. Genieten staat centraal. Genieten van de dynamiek van de stad om de hoek, maar ook van de rust en ruimte van Noord. Zonder dat het saai wordt. Sterker nog: de wijk is levend, divers en uitdagend. Net zoals kunst uitdagend is. Daarom hebben we de Franse illustrator Thomas Danthony gevraagd naar zijn visie op Aan het IJ.

De Fransman Thomas Danthony woont in Barcelona en werkt wereldwijd voor klanten zoals The New York Times, Google en Penguin Books. Zijn stijl is herkenbaar: minimalistisch en creatief. Zijn doel? Met zo min mogelijk middelen een duidelijk verhaal vertellen.

Is hij niet aan het werk, dan probeert hij dat ook te doen. Maar dan als bergbeklimmer. “Of ik nu een berg beklim of een illustratie maak: ik zoek altijd de meest economische weg naar de top. Met zo min mogelijk middelen zo hoog mogelijk komen, of zoveel mogelijk vertellen. Dat is mijn doel.”

Gebouwen vormen een rode draad in zijn werk. Denk aan illustraties van warenhuis Liberty, het gebouw van de National Opera en Trellick Tower in Londen. Daar blijft het niet bij. Hij doet veel meer. Deze cover van The Adventure Issue van Popshot Magazine is ook werk van Thomas Danthony.

De sfeer van Aan het IJ

Terug naar Amsterdam. De illustraties van Thomas Danthony vertellen het verhaal over de unieke locatie, sfeer en leefstijl. De vrijheid van Noord zie je terug in de eerste serie. Het blauw – een belangrijke kleur in het werk van deze kunstenaar – zorgt voor een warm en ontspannen gevoel en legt een mooie link met de ligging vlakbij het water. Waarbij de kleur groen juist de relatie legt met de nieuwe bomen, de stadsparken, het Schegpark en het Oeverpark.

 Image

In de tweede serie ervaar je de kwaliteit en de elegantie van de appartementengebouwen. De ruimte, het glas en licht, de tuinen en terrassen. Je voelt de kwaliteit.

 Image

Nieuwe serie

Het werkt. De illustraties spreken tot de verbeelding. De derde serie gaat over wonen en leven in de nieuwe woonwijk Aan het IJ.  Mensen staan centraal. Je krijgt een goed beeld van hoe het écht is om in Aan het IJ.

 Image
 Image
 Image

Benieuwd naar hotspots in de buurt? Bekijk onze favourites!