Image

Inschrijven voor een huurappartement, hoe doe je dat?

Heb je interesse in een huurappartement in de nieuwe stadswijk Aan het IJ, dan kun je je online inschrijven. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe je je precies moet inschrijven voor een appartement in Aan het IJ. Dat leggen we hieronder uit.

 

Met behulp van de appartementenzoeker kun je The Bow aanklikken en vervolgens per woonlaag alle appartementen, specificaties en huurprijzen bekijken. Je kunt vervolgens filteren op je zoekcriteria, zoals prijs, aantal kamers en het woonoppervlakte van het appartement. Dan worden alleen die appartementen blauw die aan je zoekcriteria voldoen.

Als je een appartement hebt aangeklikt, verschijnen alle gegevens rechts in beeld. Denk aan de huurprijs, het aantal vierkante meter en de ligging bijvoorbeeld. Hier kun je bovendien de plattegrond van het appartement bekijken via de link ‘bekijk en print de plattegrond’. In deze pdf staat de plattegrond inclusief het balkon of terras en de kerngegevens. Deze pdf kun je gemakkelijk opslaan, maar ook printen.

Heb je een appartement gevonden dat voldoet aan je wensen, dan kun je je online inschrijving starten.

  • Als je een bouwnummer open hebt staan, klik je rechts op de link ‘ik wil deze woning’. Vervolgens word je doorgelinkt naar het Woningdossier.
  • Je start met het invullen van je gegevens.
  • Daarna vul je de appartementen in waar je voorkeur naar uitgaat. Je eerste voorkeur is je favoriet.
  • Je dient diverse bestanden te uploaden, zoals een uittreksel uit het basisregistratie persoonsregister, een werkgeversverklaring. Meer informatie vind je in de algemene huurvoorwaarden bij de downloads op de website.
  • Na het verzenden van je inschrijving krijg je een bevestiging in je mailbox. Let op, dat je zeker weet dat je inschrijving is voltooid, oftewel compleet is.

Om meer kans te maken, is het handig om een lijstje te maken van meerdere appartementen waar je jezelf ziet wonen.

We adviseren je dit zo snel mogelijk te doen. Er is geen inschrijftermijn, dus we wijzen direct hoogst mogelijke voorkeuren toe aan inschrijvers die voldoen aan de inkomenseis en het dossier compleet hebben.

 

Klaar om je inschrijving voor een huurappartement in The Bow te starten?