Image

De favoriete Aan het IJ gebouwen van…

Er is veel aanbod in de nieuwe wijk Aan het IJ in Overhoeks: voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van het fraaie silhouet van The Cube? Of de sensuele vorm van The Wing? Maar wat zijn nu de favoriete gebouwen van de mensen die de hele dag aan het project werken, bijvoorbeeld van de ontwikkelingsmanagers? Wij vragen het hen.

Frank van Breukelen is projectontwikkelaar bij Amvest en hij houdt zich vooral bezig met The Twins, The Stack en The Grid. “Mijn favoriete gebouw is The Twins. Niet alleen omdat ik er zelf het drukste mee bezig ben, maar vooral vanwege de mooie messing beplating en de strooisteen in de gevel. De woningen aan het park kijken uit op de A’DAM Toren en het EYE Filmmuseum. Daar zou ik zelf ook wel kunnen wonen!”

‘Eén groot levend schilderij’

“Mijn favoriete gebouw wordt nog niet gebouwd”, vertelt Remco van der Heijden, ontwikkelingsmanager bij Amvest, “maar dat is The Stack. Van de gebouwen die nu in verkoop zijn is The Wing mijn favoriet. Dit gebouw springt er echt uit en dat komt met name door de buitenkant. Het is een stijlvol ontwerp, er worden prachtige materialen gebruikt, waaronder een mooie natuursteenplaat. Deze wordt in de gevel verwerkt en dat komt er echt waanzinnig uit te zien.” Remco ziet zichzelf ook wel wonen in Aan het IJ, maar nu nog niet: “Het zou wel heel leuk zijn als ik ooit zou kunnen wonen in het project dat ik ook heb ontwikkeld. In een penthouse natuurlijk met een balkon op het zuidwesten. Én zicht op ’t IJ, dat zou helemaal mooi zijn. Het is één groot schilderij met al die bootjes. Geweldig!”

Licht naar binnen en uitzicht naar buiten

Susan van Baarle is salesmanager bij Aan het IJ en The Grid is haar favoriete gebouw. “The Grid is het eerste appartementencomplex dat in verkoop is gegaan. Waarom het mijn favoriet is? Dat heeft eigenlijk vooral te maken met de architectuur. De grote, glazen puien in het gebouw vind ik erg mooi. Die brengen heel veel licht naar binnen, maar ook lekker veel uitzicht naar buiten. Er zijn mooie materialen gebruikt: aluminium puien, messing in de top en natuursteengevels. Die combinatie, daar word ik wel heel blij van. De tweelaagse penthouses met uitzicht op ’t IJ vind ik vooral heel gaaf.”

‘De penthouses zijn de pareltjes’

“Wat mijn favoriete gebouw van Aan het IJ is? Pfoe, dat vind ik een moeilijke vraag”, vertelt Mike Post, ontwikkelingsmanager bij Amvest.  Ik ben met veel verschillende gebouwen van het project bezig en ik vind ze stuk voor stuk prachtig. Maar als ik dan toch moest kiezen is mijn persoonlijke favoriet is The Cube, vanwege de kubistische vorm. De travertin natuursteengevel vind ik prachtig en de indelingen van de woningen zijn ook super. Bovenin heb je bijvoorbeeld de dakterrassen met veel groen die echt ‘state-of-the-art’ zijn afgewerkt. Binnen heb je een mooi atrium wat een lobby-achtige, luxe uitstraling geeft. Het hotelsuiteconcept geeft net dat extra sausje aan dit gebouw. Ik kan me echt voorstellen dat mensen hier met heel veel plezier gaan wonen. De penthouses zijn echt de pareltjes van het project.”