Image

6 voordelen van gelijkvloers wonen

Eengezinswoningen en herenhuizen zijn schaars in Amsterdam. En ook nog eens flink aan de prijs. Daarom is het slim om gelijkvloers wonen te overwegen. Het heeft zoveel voordelen! Niet alleen voor singles en stellen, maar ook als je kinderen hebt. Wij zetten de plussen van gelijkvloers wonen voor je op een rij.

1. Praktisch

Een gelijkvloerse woning is super praktisch. Alles is dichtbij. Je hoeft niet ‘helemaal’ naar boven om de was te doen, je kind uit bed te halen of iets uit de badkamer te pakken. Er zijn geen trappen. Handig als je kinderen hebt, maar ook als je niet goed ter been bent. Doordat alles gelijkvloers is, heb je je woning ook binnen no time schoongemaakt. Je hoeft niet moeilijk te doen met je stofzuiger op de trap en je hoeft ook niet zo vaak meer te wisselen van stopcontact. Ideaal toch? En dat dweilen, dat is ook zo gebeurd!

2. Overzichtelijk

Na schooltijd komen er kinderen spelen. Gezellig natuurlijk. Na het gebruikelijke koekje duiken ze de kamer in om een spelletje te doen. Even kijken hoe het eraan toegaat? Je steekt je hoofd in een mum van tijd om de hoek om te kijken wat ze aan het doen zijn. Gaat het er lawaaierig aan toe? Voordeel: je hoeft niet continu de trap op te stormen om er op tijd bij te zijn. Kortom: een gelijkvloerse woning is overzichtelijk. Handig met kinderen, want zo weet je precies waar ze uithangen en je kunt altijd een oogje in het zeil houden. Heb je kleine kinderen? Die kunnen in het weekend ’s ochtends alvast TV kijken in de woonkamer, terwijl jij nog even uitrust op bed. Dat doe je toch minder snel als de slaapkamers boven zijn.

3. Buiten leven

Bij alle appartementen Aan het IJ heb je een eigen balkon én de gezamenlijke, mooi ingerichte binnentuin. Een heerlijke plek om in de zon te zitten, een boek te lezen of voor de kinderen om in te spelen. En er is meer groen naast de deur. Een wandeling of work-out doe je in het Oeverpark of langs de IJpromenade. Je bent lekker buiten en kijkt van diverse hoeken uit over het IJ. Ongeveer het mooiste uitzicht van Amsterdam. En met tien minuutjes fietsen sta je in het mooie Noorderpark of het W.H. Vliegenbos.

 Image

4. Lagere energiekosten

Bij een gelijkvloerse woning liggen de energiekosten lager dan in een huis met bijvoorbeeld drie woonlagen. De warme lucht ontsnapt niet naar boven en je hebt plezier van de warmte van je buren om je heen. Prettig en natuurlijk fijn voor je portemonnee!

5. Veilig gevoel

Nieuwe appartementencomplexen voldoen aan strenge bouweisen. Zo moeten diverse maatregelen worden getroffen om te zorgen dat het voldoende inbraak werend is. En omdat je het gebouw hoog is, kom je simpelweg ook niet zo gemakkelijk binnen. Bovendien heerst er in appartementencomplexen een groot saamhorigheidsgevoel en is er sociale controle. Ook dat geeft een veilig gevoel.

6. Gezellig

Terwijl jij aan tafel een tijdschrift zit te lezen of de was aan het opvouwen bent, kijk je naar je kinderen die aan het knutselen zijn. Of naar je partner, die aan het koken is. In een gelijkvloerse woning heb je je eigen plek, maar leef je toch dichter bij elkaar. Zo heb je ook gemakkelijk contact. Hoe fijn is dat!

Bekijk hier de exterieurimpressies van de eerste gebouwen van Aan het IJ!