Image

The Bow

Parijse grandeur met grote tuinen. Dat is The Bow. De architect van The Bow heeft zich laten inspireren door dichtbebouwde steden, waar grootstedelijke woonblokken juist de sfeer bepalen. In het centrum van Parijs zie je veel gebouwen met bijzondere hoeken in de straten, die naadloos in elkaar over lijken te gaan. Je loopt er als het ware heel geleidelijk de hoek om. Deze grandeur heeft het ontwerp van The Bow ook, dat past bij de ligging aan de Docklandsweg én de twee prachtige pleinen.


 Image

 Image

 Image

 Image

Parijse grandeur

Die Parijse grandeur wordt versterkt door de materialen die de architect heeft gekozen, namelijk metselwerk dat voorzien is van een reliëf. Op de lagere verdiepingen is dit iets donkerder grijsbruin van kleur en het verloopt via cappuccino-achtige kleuren steeds lichter naar boven toe. De bovenste etages zijn als een glanzende witte kroon die haast lijkt op te lossen in de lucht.

De twee inkepingen in The Bow creëren drie woonkernen. Ze verzachten de bouwmassa en zorgen voor een grote mate van intimiteit. Ondanks dat er meer dan honderd appartementen in The Bow komen, lijkt het project zo veel kleinschaliger. Dat voelt prettig. Dankzij de inkepingen is er bovendien plaats voor twee grote tuinen, verbonden aan het interieur van het gebouw, wat zorgt voor een groot gevoel van privacy.


 Image

 Image

 Image

Persoonlijke tuinen

De tuinen van The Bow grenzen aan het openbare groen, maar liggen wel hoger dan het straatniveau. Op deze manier hebben bewoners het gevoel dat ze hun eigen tuin inlopen. De inkepingen in het gebouw zorgen voor een tuin op het noorden en een op het zuiden. De tuinen krijgen beide een andere beplanting, zodat bewoners kunnen kiezen welke sfeer het beste bij ze past. In beide tuinen komt een karakteristieke boom. Op het zuiden een kleurige loofboom, zoals een magnolia die bij de eerste zonnestralen van het jaar in volle bloei staat. In de tuin op het noorden kiezen we voor een bijzondere naaldboom, zoals een lariks.

Woningaanbod

In The Bow komen 2-, 3-, 4- en 5-kamerappartementen van ongeveer 45 tot 145 m2 en drie penthouses van ongeveer 200 m². De koopappartementen liggen op de vierde tot en met de zevende verdieping. Bewoners kunnen kiezen voor uitzicht over het buurtplein, het doeplein, de Docklandsweg of juist op het groen van één van de tuinen. Naar boven toe trapt het gebouw steeds verder terug, waardoor royale balkons en terrassen ontstaan. Hierdoor is er ook in naburige bouwblokken en op de onderste verdiepingen altijd genoeg daglicht.

Planning

De verkoop van The Bow start maandag 30 november. Als je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief van Aan het IJ ontvang je automatisch bericht als de verkoop start, wat wil zeggen dat de prijzen bekend zijn en je je online kunt inschrijven voor een bouwnummer.