Image

Inschrijven op een bouwnummer

Als je alle informatie over de nieuwe wijk Aan het IJ hebt doorgelezen en je weet welke bouwnummers voldoen aan je woonwensen kun je je online inschrijven. Op deze pagina vertellen we je graag meer over het online inschrijven en het proces tot het tekenmoment bij de makelaar.

Online inschrijven

De inschrijving van de koopappartementen verloopt online. Met behulp van de appartementenzoeker op de website kun je alle appartementen, specificaties en prijzen zien. Je kunt de appartementen bekijken per woonlaag, maar je kunt ook filteren op bijvoorbeeld prijs en grootte van een appartement. Heb je een appartement gevonden dat voldoet aan je woonwensen, dan kun je je online inschrijving starten.

Je maakt hiervoor een eigen online account aan. De link die je hiervoor gebruikt staat hieronder, maar ook in de appartementenzoeker, onder de kerngegevens van elk bouwnummer. Je kunt je voor maximaal zes bouwnummers inschrijven. Maak je inschrijving pas definitief als je zeker weet naar welke appartement(en) je voorkeur uit gaat.

Als je je inschrijving hebt voltooid, neemt een van de makelaars contact met je op. Je wordt gebeld als we je een woning hebben toegewezen. Dan brengen we het goede nieuws en plannen we gelijk een afspraak voor het verkoopgesprek met de makelaar.

Tijdens de afspraak wordt het betreffende appartement of penthouse en het aankoopproces nader toegelicht. Na deze afspraak heb je een week bedenktijd (zogenaamde optieperiode) om te besluiten of je overgaat tot koop van het appartement of penthouse. Nadat je hebt gekocht, volgt je afspraak met de kopersbegeleider. Meer- en minderwerk, dus eventuele aanpassingen aan je appartement, bespreek je dus nadat je gekocht hebt.

Je wordt gemaild als we niet direct een appartement aan je kunnen toewijzen. In dat geval sta je als reservekandidaat voor een van de bouwnummers waarvoor je je hebt ingeschreven.

Schrijf je hier in voor een appartement in de wijk Aan het IJ


 Image

Kopen

Als je een appartement krijgt toegewezen, betekent dat nog niet dat je gekocht hebt. Je wordt uiteraard eerst uitgenodigd voor een persoonlijk optiegesprek bij de makelaar. Dit gesprek verplicht je nog tot niets. Na het gesprek bepaal je of je de optie wilt of niet. De optie blijft voor een week geldig. Dan vernemen we graag of je door wilt gaan tot ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst. Als dat het geval is maken we het contract op en plannen we een tekenafspraak in. Na ondertekening geldt nog een aantal dagen bedenktijd. Pas daarna is de koop- en aannemingsovereenkomst definitief van kracht. Wellicht maak je nog een voorbehoud voor de financiering. Als dit voorbehoud is ingelost en de opschortende voorwaarden zijn vervuld, kun je naar de notaris voor de overdracht.

Bij de v.o.n.-prijs inbegrepen

Bij het kopen van een nieuwbouwappartement in Aan het IJ zijn bij de v.o.n. prijs diverse kosten inbegrepen. Het is goed om te weten dat de v.o.n.-prijs inclusief afkoop erfpacht voor 50 jaar is. Daarnaast zijn de bouwkosten, kosten architect, notariskosten (voor passeren appartement), makelaarscourtage, aanleg nutsvoorzieningen en 21% omzetbelasting inbegrepen. Bovendien is het appartement compleet afgewerkt met luxe sanitair en tegelwerk in het toilet en de badkamer en een fraaie keuken van Siematic met apparatuur van Siemens. De financieringskosten en de kosten voor het passeren van de hypotheekakte bij de notaris zijn voor eigen rekening. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor de afwerking, zoals wand- en vloerafwerking  en gordijnen en dergelijke.

Financiering

Het is raadzaam om je van tevoren te verdiepen in je financieringsmogelijkheden. Een overeenkomst ontbinden op grond van financiering is voor niemand prettig. Onderzoek wat je kunt lenen op basis van inkomen en (eventueel) eigen gespaard vermogen. Dit kan uiteraard via een financieel adviseur bij een bank of hypotheekadviseur. Uiteraard kan onze makelaar je ook adviseren hierbij. Zij werken ook samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs.