Image

Webinar Aan het IJ – antwoord op de meest gestelde vragen

De eerste webinar van Aan het IJ was een succes! De sessie vond – met een selecte groep – plaats op woensdag 20 mei. We hebben verteld hoe het is om in Noord te wonen en wat de stand van de bouwwerkzaamheden is. Ook hebben we besproken welke voorzieningen er zijn en in de toekomst bijkomen in en rondom Aan het IJ. Kijkers konden tijdens de webinar vragen stellen en zoals beloofd tref je hier de veel gestelde vragen aan, inclusief onze antwoorden.

 • Waar kun je boodschappen doen rondom Aan het IJ?

  Er zijn verschillende supermarkten. Er zit een kleine Albert Heijn aan de Bercylaan, echt om de hoek bij Aan het IJ. Een Jumbo is er op twee plaatsen, aan het Gedempte Hamerkanaal en aan het Buikslotermeerplein. In de Van der Pekbuurt heb je ook verschillende speciaalzaken waar je dagelijkse boodschappen kunt halen en natuurlijk is hier ook de Pekmarkt.

 • Komen er supermarkten bij?

  Aan de Docklandsweg is er ruimte voor voorzieningen, zoals kleinschalige retail, ruimtes voor dienstverlening of bedrijfsruimten. Op dit moment worden de kaders nog bepaald. Er ligt dus nog niks vast. Behalve dan dat het kleinschalige commercie betreft welke vooral gericht is op ondersteuning van de wijk. Mogelijk komt er plek voor een kleine buurtgerichte supermarkt, maar dat is dus nog onzeker.

 • Hoelang doe je erover van Noord naar de Zuidas?

  Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uur op station Zuid.

 • Komt de Sixhaven halte er?

  Eind 2021 besluit de gemeente of het station er wel of niet komt. Bij een positief besluit start de bouw van het metrostation in 2024. Het metrostation Sixhaven moet dan in 2027 gereed zijn. Meer info kun je lezen op de site van de gemeente.

 • Lopen jullie vertraging op door corona?

  Gelukkig zijn er geen maatregelen getroffen voor de bouwsector, dus is de bouw niet stilgelegd. De bouw loopt dus nog gewoon door. Wel moet er uiteraard rekening worden gehouden met 1,5 meter afstand, op het werk en in de keet. De uitdaging ligt ook in het op tijd aanleveren van materialen, maar vooralsnog lopen we goed op koers.

 • Wanneer is de bouw klaar van het volledige project?

  Dat is nog onduidelijk. Diverse gebouwen zijn nog in ontwikkeling. Met een ruwe inschatting moet je denken aan 2026.

 • Wat is de gemiddelde bouwtijd per complex?

  Gemiddeld wordt er 2 tot 2,5 jaar gebouwd per complex. Het hangt af van de omvang van het project, zoals de omvang van de parkeerkelder en het aantal en de omvang van de gebouwen die op de parkeerkelder gebouwd worden.

 • Wanneer is de verwachte oplevering van de gebouwen?

  The Wing: Q2 2022
  The Cube: Q2 2022
  The Wave: Q4 2021
  The Grid: Q2/Q3 2021
  The Twins: Q2 2022

  De definitieve oplevering hangt af van diverse factoren, zoals het weer, aanlevering van materialen, aanleg nutsvoorzieningen en dergelijke. Per gebouw wordt naarmate de bouw vordert de prognose oplevering concreter. De kopersbegeleider communiceert dit met de kopers.

 • Waar kunnen we nog meer updates zien van de bouw?

  Via De Omgevingsapp blijf je op de hoogte van de bouwwerkzaamheden van de vijf gebouwen die in aanbouw zijn. Lees hier meer over De Omgevingsapp.

 • Komt de Twins niet volledig in de schaduw te staan van de torens die aan de Badhuiskade staan?

  Dat hangt af van het moment van de dag en van het seizoen. Zo staat de zon hoger in de zomer dan de winter en heb je minder schaduw. Er is een zonnestudie beschikbaar via de makelaars. Neem gerust contact op met een van de makelaars, zij kunnen de zonnestudie met je delen.

 • Wat zijn toekomstige projecten in deze buurt?

  Aan de strip, aan de andere kant van het Schegpark, wordt ook nieuwbouw gebouwd, dit zijn projecten van andere ontwikkelaars. Maar ook richting Buiksloterham is nieuwbouw in ontwikkeling en in aanbouw.

 • Is er voor de Docklandsweg al meer bekend qua bestemmingsplan omtrent winkels, horeca, bedrijven?

  Er wordt op dit moment volop nagedacht over de inrichting van de Docklandsweg. Jij als toekomstig bewoner of geïnteresseerde kunt meedenken over de toekomst van de Docklandsweg. Klik hier voor meer informatie hierover.

 • Wanneer wordt het Schegpark verder aangelegd?

  Op dit moment is ongeveer de helft van het Schegpark aangelegd. Het andere deel is nog in gebruik voor bouwverkeer en dergelijke. Zodra de gebouwen rond het Schegpark klaar zijn, zal de gemeente het volledige park aanleggen. Het ontwerp van het Schegpark kun je vinden via de site van de gemeente.

 • Is het ook mogelijk om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen?

  Ja, dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met een van de makelaars.

 • Is er voor ieder bouwnummer een parkeerplaats?

  Niet ieder appartement in Aan het IJ heeft standaard een parkeerplaats. Voor de grotere appartementen is standaard wel één parkeerplaats gereserveerd, maar je bent niet verplicht om deze te kopen. Wanneer er parkeerplaatsen over zijn, worden deze aangeboden aan kopers die nog geen parkeerplaats hebben en hebben aangegeven hier wel interesse in te hebben. Wil je meer weten hierover? Neem dan contact op met een van de makelaars.

 • Komen er ook nog appartementen van ongeveer € 350.000,-?

  Op dit moment hebben we geen appartementen beschikbaar voor deze prijs. In The Stack en The Bow komt dit aanbod wel. Naar verwachting start de verkoop eind dit jaar, maar dit is afhankelijk van het verkoopresultaat van de gebouwen die nu in verkoop zijn. Wil je als eerste horen als de verkoop start? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.