Image

‘We vielen voor het design van Aan het IJ’

Julien van Katwijk (33) en zijn vriendin Hilde (32) kochten onlangs een appartement in The Grid. “Ik had eigenlijk niks met Noord, maar nu ga ik er toch wonen. We zijn gevallen voor de rust en het mooie design van Aan het IJ.”

Het Amsterdamse stel heeft al op verschillende, drukke plekken in Amsterdam gewoond. “Maar het huis waar we nu wonen wordt te klein, dus gingen we wat grondiger op zoek naar een koopwoning. We hebben ons ingeschreven voor een aantal nieuwbouwprojecten om onze kansen te spreiden, maar Aan het IJ trok toch wel onze aandacht. We schreven ons in op The Cube en The Grid.” Uiteindelijk kozen Julien en zijn vriendin voor The Grid. “Het is echt een uniek gebouw. Het is geen rechte façade: het heeft een mooie gelaagdheid en tsja, al die ramen met al dat licht… Dat is toch geweldig.”

Wonen in Noord
Julien had in eerste instantie eigenlijk niet zoveel met Noord. “Ik heb wel twee jaar op de NDSM-werf gewerkt, daar zaten we in een oud douanekantoor met het softwarebedrijf waarvoor ik werk. Op de fiets met het pontje, je bent er eigenlijk zo. Ik fietste vaak langs Aan het IJ, dus ik wist waar we voor gingen kiezen. En ja, de meningen onder Amsterdammers zijn verdeeld over Noord, maar ik vind het een fijne plek. Het is lekker centraal en ik ben even lang onderweg met de fiets als nu.”

 Image

“Het lijkt me heerlijk dat we op een iets rustigere plek gaan wonen. De wijk vind ik ruim opgezet, daardoor heeft het volgens mij meer rust. Maar je kunt de drukte alsnog opzoeken wanneer je wil. Het is sowieso leuk om de ontwikkeling mee te maken in Noord. Het groeit langzaam en er komen steeds meer leuke horecagelegenheden bij.”

Buurtborrel
“Omdat je nog niet echt feeling hebt met de buurt en de ruimte waar je gaat wonen, hebben we een tijdje geleden een borrel gehad met onze toekomstige buren in The Grid. Het is heel leuk om te praten met iedereen die in hetzelfde schuitje zit. Ook al wordt onze woning pas rond mei 2021 opgeleverd, zijn we er al volop mee bezig en zijn we vooral heel benieuwd hoe het ons straks bevalt. We hebben er zin in!”