Image

Voorrangsregeling voor sleutelberoepen

Heb je interesse in één van de studio’s in The Dock en heb je een sleutelberoep? Dan hebben we goed nieuws! Dan heb je namelijk voorrang op kandidaten zonder een sleutelberoep. Hieronder leggen we uit wat we verstaan onder een sleutelberoep en hoe deze voorrangsregeling werkt.

Onze definitie van een sleutelberoep

Onderstaande beroepen vallen voor The Dock onder de categorie ‘sleutelberoep’ en krijgen dus voorrang bij de toewijzing van de studio’s. Let op, voor andere woningtypes geldt deze voorrangsregeling niet.

Zorg

Binnen de zorg gaat het om personeel dat directe zorg of ondersteuning verleent aan patiënten en cliënten. Het gaat dan om een verpleegkundige, verzorgende of ondersteunende met een medische achtergrond/basis. Daarnaast behoort een begeleider van gehandicaptenzorg, gezinscoach en manager jeugd tot deze voorrangscategorie.

Onderwijs

Voor wat betreft het onderwijs richten we ons op kandidaten die werkzaam zijn in het primair, voortgezet of speciaal onderwijs in Amsterdam. Het gaat daarbij om leerkrachten en ondersteunend personeel met een pedagogische/onderwijs opleiding. Een pedagogisch begeleider die elders werkt, zoals bij een kindcentrum/kinderopvang, behoort eveneens tot deze voorrangscategorie.

Veiligheid

Binnen de categorie veiligheid wordt voorrang verleend aan personeel binnen de uitvoering van deze functie. Een politieagent maar ook de brandweerman/vrouw behoort tot deze voorrangscategorie.

Toewijzing

Zijn er meer personen voor dezelfde woning die een sleutelberoep uitoefenen, dan kijken we naar de financiële onderbouwing per kandidaat. Kandidaat-kopers die een positieve financiële check kunnen overhandigen krijgen voorrang op kandidaten zonder een financiële check. Extra informatie hierover lees je in de verkoopprocedure van The Dock.

Lees meer over de verkoopprocedure