Image

Online een huis kopen? Zo doe je dat!

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning en vraag je je af hoe dat nu gaat nu je geen face-to-face afspraak kunt maken met de makelaar of een hypotheekadviseur? In dit artikel gaan we in gesprek met makelaar Merel de Leeuw van Eefje Voogd Makelaardij en hypotheekadviseur Ronald Bieger van de Kredieter. Zij vertellen ons alles over hun manier van online werken en de kansen op de woningmarkt.

“We krijgen veel vragen van mensen die willen weten hoe de markt er nu uitziet”, vertelt Merel de Leeuw. “Niemand heeft een glazen bol, maar tot nu toe verkopen we nog steeds huizen. Er is nog steeds een tekort aan koopwoningen in Amsterdam. En dat biedt voor veel mensen kansen om juist in deze tijd een woning te kopen.” Hypotheekadviseur Ronald Bieger vult aan: “We zien dat sommige mensen gesprekken even willen uitstellen en dat opties voor koopappartementen komen te vervallen, maar dat is voor andere mensen – die al lang wachten om een huis te kopen – weer een kans. Ineens kan dat ene huis vrij komen dat je eerste voorkeur had.”

Online gesprekken voeren

We werken massaal thuis en daardoor loopt het proces van een huis kopen net even anders. Zo werkt de helft van het personeel van Eefje Voogd Makelaardij thuis, vertelt Merel. “Veel gesprekken die we voeren met mensen die interesse hebben in een appartement in Aan het IJ, voeren we nu via Skype of Facetime. En ook Sense Vastgoed doet dat zo. Het is handig dat je elkaar kunt zien, want zo kun je bijvoorbeeld uitleg geven bij een plattegrond. Dat is toch net wat handiger dan ‘normaal’ bellen. Ook het tekenen van een overeenkomst kunnen we op afstand doen. Dan spreken we – zoals we altijd doen – alles per pagina door en beantwoorden we individuele vragen. Inhoudelijk vertellen we hetzelfde. En als men toch liever naar ons kantoor wil komen, dan kan dat. Uiteraard met de gestelde maatregelen.”

Ook bij de Kredieter werkt een groot deel van de medewerkers thuis, vertelt hypotheekadviseur en financieel planner Ronald Bieger. “Verder merken we dat steeds meer mensen een afspraak via Facebook of WhatsApp videobellen kiezen. We doen gewoon intakegesprekken en we bespreken offertes. Af en toe hebben we nog een afspraak op kantoor, voor mensen die liever face-to-face informatie verkrijgen. Uiteraard ook met gepaste afstand en alles wordt schoongemaakt.”

Je hebt de tijd om alles rustig voor jezelf op een rijtje te zetten en je kunt ook de tijd nemen om alles rustig te bespreken met de makelaar en de hypotheekadviseur. “Er gebeurt op dit moment heel veel”, vertelt Ronald. “Maar we kijken natuurlijk extra goed naar jouw situatie. Heb je je buffers in orde? De banken verstrekken op dit moment nog steeds hypotheken.”

Aan het IJ live chat

Sinds kort hebben we trouwens ook een chatfunctie op de website van Aan het IJ. “Je kunt hier algemene vragen stellen over Noord en de nieuwe wijk Aan het IJ, maar ook specifieke vragen over de verschillende gebouwen of bouwnummers”, vertelt Merel. “Wij, de makelaars van Eefje Voogd en Sense Vastgoed, staan voor je klaar om deze vragen te beantwoorden. Een nieuwe functionaliteit binnen Aan het IJ die heel laagdrempelig is voor mensen. Je kunt heel makkelijk vanuit huis, als het moet tussen je werk door, vragen stellen.”

Altijd op de hoogte blijven rondom de laatste ontwikkelingen binnen Aan het IJ? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Klik hier!