Image

“Noord wordt de place to be”

De Maastrichtse Valentine Hermans (35) woont al sinds haar achttiende in Amsterdam, maar nog nooit woonde ze in Noord. Ze heeft een appartement gekocht in The Cube. “Ik weet het zeker, Noord wordt de place to be.”

“Ik heb op veel plekken in Amsterdam gewoond: middenin het centrum, vlakbij het Vondelpark en in Oud-Zuid. Maar ik had nooit gedacht dat ik in Noord zou gaan wonen. Een aantal jaar geleden was deze wijk echt een no go. Nu heeft deze stadswijk zoveel te bieden.”


 Image

Samen in The Cube

“Een vriend attendeerde me op Aan het IJ. Ik was al lang op zoek naar een koophuis, dus ik stuurde vaak linkjes door naar mijn familie. Daar kreeg ik nooit echt positieve reacties op, maar toen ik informatie over Aan het IJ doorstuurde, was iedereen direct enthousiast. Mijn zus woont ook in Amsterdam en tegen haar zei ik: ‘Je moet je echt inschrijven!’ Niet wetende dat zij vervolgens eerder werd ingeloot dan ik… Toen baalde ik wel even. Gelukkig kwam er niet veel later nog een appartement vrij en werd ik alsnog gebeld door de makelaar. Toen wist ik: dit is voorbestemd.”


 Image

Luxe hotel

“The Cube sprong bij mij meteen in het oog. ‘Dit is het’, dacht ik. Ik houd van reizen en mooie hotels bezoeken. Het gevoel alsof je een luxe hotel binnenstapt, dat sprak me wel aan. Ook de badkamer die direct aansluit op de slaapkamer vind ik erg chic. Mijn appartement ligt op de tweede verdieping, met een balkon op het zuidwesten. Ik kan niet beschrijven hoeveel zin ik heb om hier te gaan wonen!”


 Image

Rust en hectiek

“In Noord heb je de rust, maar binnen 5 minuten sta je op Centraal en kun je de hectiek opzoeken. Elke keer als ik de letters AMSTERDAM zie staan op de hal van het Centraal Station, word ik gewoon gelukkig. Ik vind het ook zo cool dat je de A’DAM Toren overal ziet. Elke keer als hij in mijn gezichtsveld verschijnt, denk ik weer: daar ga ik straks wonen. Schiphol is ook makkelijk te bereiken. Ik vind het belangrijk dat mijn woning op een centrale plek ligt. In Aan het IJ kun je bijna niet centraler zitten. Ook de nabijgelegen natuur vind ik erg prettig. Hoe ouder ik word, hoe meer ik de behoefte krijg aan groen.”

Bourgondisch in Noord

“Ik ben geboren in Maastricht, dus ik ben een echte Bourgondiër. Ik houd van lekker eten en drinken. Ik verheug me nu al op het brood van Café Modern, de hemelse modder van de Goudfazant en de koffie van Public Space. Noord wordt zo hip. Het EYE Filmmuseum ligt om de hoek. Met mooi weer zit ik straks aan het water op de trappen bij EYE met uitzicht op de stad. Er zijn ook zoveel leuke horecagelegenheden. Hopelijk komen er nog meer leuke zaakjes bij. Ik heb vernomen dat Het Gymlokaal naar Noord komt, echt een aanwinst voor de buurt. Net als Nxt Museum. Ik kom nu al redelijk vaak in Noord. Om de buurt te verkennen en te kijken hoe het gaat met de bouw.”

Aftellen

“Ik wacht met smart op de oplevering van The Cube, dus ik ben aan het aftellen naar Q2 2022. Ik ben al begonnen met een Pinterest-bord en de inrichting zit bij wijze van spreken al in mijn digitale winkelmandje.”

Nieuwsgierig geworden naar The Cube? Lees hier meer informatie over dit bijzondere gebouw! Er is nog aanbod beschikbaar!

Fotografie: Saskia Bakker