Image

Huren in stadswijk Aan het IJ: in gesprek met Amvest en Makelaardij van der Linden

De verhuur van The Row is gestart! Het zijn vrije sector huurappartementen. We hebben heel veel vragen over deze huurwoningen in Aan het IJ. We stellen ze aan Marlies Folker van Amvest en Bas Reimink van Makelaardij van der Linden.


 Image

 Image

 Image

 Image

De belangrijkste vraag eerst. Wat zijn de opleveringsdata van de verhuurprojecten The Line en The Row?
“We gaan als eerst van start met de verhuur van The Row, dat zijn 92 appartementen. De inschrijving zal dit jaar nog plaatsvinden, omdat we onze huurappartementen graag een aantal maanden voor de oplevering aanbieden. In het tweede kwartaal van 2021 wordt The Row opgeleverd en onze huurders mogen er dan ook gelijk intrekken. Met The Line (dat zijn 72 appartementen) starten we iets later met de verhuur, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021. The Line wordt namelijk in de tweede helft van 2021 opgeleverd.”

Wat is The Row voor gebouw?
“Het gebouw is ontworpen door DP6 architectuurstudio. Het sleutelwoord van dit fraai vormgegeven wooncomplex is transparantie. Denk aan veel glas en bijzondere louvres voor de hoge ramen. Ook de hoofdentree bestaat voornamelijk uit glas. In combinatie met het hoge plafond zorgt dit voor heel lichte en een royale hal, waar je prettig binnenkomt en gemakkelijk met elkaar een praatje maakt. Centraal in de hal groeit een mooie, grote boom.”

Wat is de exacte status?
“We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van beide gebouwen. Voor The Row maken we nu alle verhuurstukken gereed, zoals de verhuurovereenkomst, maar ook de impressies en de plattegronden.

Hoe gaat het op de bouw van The Row?
“De steigers zijn inmiddels weg, dus de buitenkant is zo goed als klaar. De aannemer is nu bezig met het afbouwen van de appartementen, dus de binnenzijde. We geven veel aandacht aan die binnenzijde, de kwaliteit moet goed zijn. Ook binnen moet het natuurlijk passen bij de architectuur van het gebouw en bij de uitstraling van de wijk Aan het IJ. De appartementen in The Row zijn dan ook luxe afgewerkt met kwalitatief goed sanitair, mooie tegels en een keuken voorzien van alle luxe.”

Moet je zelf nog iets doen aan het appartement?
“De appartementen zijn van alle gemakken voorzien, maar kunnen zeker nog persoonlijker gemaakt worden. Huurders moeten de woning van een vloer voorzien en kunnen de muren, afhankelijk van hun wens, sauzen of behangen. En uiteraard zorg je zelf voor eventuele gordijnen.”


 Image

 Image

 Image

Wat zijn de voordelen van huren in The Row?
“Alle appartementen in The Row hebben een grote buitenruimte, minimaal 9 m2. Er zijn meerdere specials met dakterrassen van bijvoorbeeld 28 en 40 m2. De allergrootste, van het penthouse, is bijna 90 m2! De appartementen zelf variëren van 57 tot 150 m2. Mensen spenderen steeds meer tijd thuis en hechten ook steeds meer waarde aan meer ruimte, zowel binnen als buiten. Verder is de locatie van Aan het IJ natuurlijk echt voortreffelijk. De meeste nieuwbouwwijken liggen aan de rand van de stad, maar deze wijk zit op een A-locatie, aan de overkant van Centraal Station en dus op een kilometer afstand van de Dam.”

Hoe werkt het om een huurwoning te krijgen?
“Als het aanbod straks online staat, kun je alle appartementen bekijken in de appartementenzoeker van Aan het IJ. Per bouwnummer kun je alle informatie zien, zoals de huurprijs, de grootte van het appartement en de zonligging van de buitenruimte. Eigenlijk werkt dit op dezelfde manier als nu bij de koopwoningen. Zodra de verhuur van start gaat, kun je je registreren en je persoonlijke voorkeur aangeven via het online inschrijfformulier. Vervolgens upload je alle belangrijke documenten in je persoonlijke woningdossier, zoals je legitimatie, werkgeversverklaring en voor ZZP’ers een jaaropgave.”

Wat is de inkomenseis?
“De inkomenseis van een huurwoning in The Row en The Line is dat je minimaal 3,5 keer de huur verdient. De prijzen van de huurwoningen starten bij € 1.200,- per maand. De minimale huurtermijn is een jaar.”

Begrijpen we het goed dat ZZP’ers ook kunnen huren?
“Er zijn zeker mogelijkheden voor ZZP’ers. Er is persoonlijke aandacht voor iedereen, ondanks dat we online in de verhuur gaan. Voor ZZP’ers kunnen we persoonlijke afspraken maken in combinatie met borg en het aanleveren van financiële stukken.”

Hoe worden de appartementen toegewezen?
“We proberen altijd zoveel mogelijk toe te wijzen op eerste voorkeur. In de praktijk lukt dat niet altijd. Schrijf je daarom in op meerdere woningen, zodat je meer kans maakt. Je gaat mee met de toewijzing zodra jij je inschrijving compleet hebt, dus nadat je alle documenten geüpload hebt. Zorg dus dat je dat zo snel mogelijk hebt gedaan nadat het aanbod online staat.”

Hebben jullie nog tips voor het inschrijven?
“Je maakt alleen kans op een woning als je woningdossier compleet is. Dat wil zeggen dat je alle documenten die verplicht zijn, hebt toegevoegd. Alleen dan ga je mee in de toewijzing.”

Hoe weet je wanneer de verhuur start van een gebouw?
“Je kunt je inschrijven op de nieuwsbrief van Aan het IJ. Geef in het formulier aan dat je geïnteresseerd bent in een huurwoning. Dan ontvang je als eerste een seintje wanneer de verhuur van start gaat en kun je je ook als een van de eersten aanmelden voor een huurwoning.”

Bekijk hier meer informatie over huren in Aan het IJ. 

Wil je op de hoogte worden gehouden van de start verhuur van The Row? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan hoor je als eerste wanneer de verhuur van start gaat.