Image

Hoe wordt de Docklandsweg ingericht?

Aan het IJ wordt niet alleen een groene wijk, ook een stadswijk met voorzieningen. Voor die voorzieningen is plek aan de Docklandsweg, dus midden in de wijk. Een lunchroom, een espressobar, dat zijn toch zaakjes die op een stadslocatie als deze niet mogen ontbreken. Althans, dat vinden wij… Maar wat vind jij? Aan welke voorzieningen heb jij behoefte als je hier straks komt wonen? We zijn ontzettend benieuwd. Laat je mening aan ons weten, je helpt ons ermee!

Aan de Docklandsweg is dus ruimte voor voorzieningen, zoals kleinschalige retail, ruimtes voor dienstverlening of bedrijfsruimten. Denk bijvoorbeeld aan een boekenwinkel, een stomerij en een slager. Op de hoek van het Schegpark en de Docklandsweg, onder The Twins, ligt een mooie plek voor een brasserie met terras. En ook onder The Bow ligt een commerciële ruimte, bijvoorbeeld voor een leuk koffiezaakje. Je cappuccino of espresso op zaterdagochtend, met de krant, drink je dus gewoon beneden of om de hoek.

Op dit moment worden de kaders nog bepaald. Er ligt dus nog niks vast. Behalve dan dat het kleinschalige commercie betreft welke vooral gericht is op ondersteuning van de wijk. Daarom horen we graag waar huidige en toekomstige bewoners behoefte aan hebben. Hiervoor hebben we onderstaande enquête opgesteld. Invullen duurt een paar minuutjes.

Met de uitkomsten van de enquête zullen we vervolgens kijken wat er mogelijk is binnen de kaders van het bestemmingsplan. Op deze manier kunnen we een gewenste programmering vaststellen waar we op zullen sturen tijdens de ontwikkeling van de verschillende blokken aan de Docklandsweg.

Wil jij meedenken over de toekomst van de Docklandsweg? Vul dan de enquête in.

Ga naar de enquête