Image

De 9 unieke eigenschappen van Aan het IJ

Aan het IJ is een nieuwe woonplek in Amsterdam. Met high-end appartementengebouwen, ontworpen door toonaangevende architecten. Maar waarom wil je nou precies in deze wijk gaan wonen? Wij zetten verschillende eigenschappen voor je op een rij.

1. Toplocatie
Aan het IJ ligt op een unieke plek in Amsterdam Noord. Uniek door de combinatie van de drukte van de stad aan de ene kant en een soort oase van rust aan de andere kant. Dit is iets wat je op geen andere plek in Amsterdam meemaakt…  In tien minuten sta je met de pont in het levendige stadscentrum van Amsterdam. Terwijl je vaart, heb je ook nog eens het mooiste uitzicht over het IJ.

2. Alles in de buurt
Amsterdam Noord is creatief en bruisend met een overvloed aan restaurants, bars, winkels, festivals en hotels. Dit deel van de stad is onmisbaar geworden voor Amsterdam. Aan het IJ ligt op een steenworp afstand van wereldse voorzieningen als het EYE Filmmuseum en de A’DAM Toren, maar ook naast de Van der Pekbuurt met dorpse voorzieningen zoals een heerlijke kaasboer en de markt. Aan de Docklandsweg komt kleinschalige retail. Denk bijvoorbeeld aan een kleine lunchroom of hip koffiezaakje op de hoek van het Schegpark en de Docklandsweg, onder The Twins. En ook onder The Bow is daar ruimte voor. Wil je weten waar je het nu al goed toeven is rondom Aan het IJ ? Bekijk hier onze favoriete hotspots.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

3. Indrukwekkende architectuur
De appartementengebouwen zijn met oog voor detail en met mooie materialen ontworpen. Stuk voor stuk door toonaangevende architecten. Alle appartementen hebben een eigen en individueel karakter. Zo staan veel glas en grote puien centraal in het ontwerp van The Grid en zijn ronde vormen iconisch voor The Wave. Werkelijk uniek voor Amsterdam. En we zijn nog niet klaar. Check ons album ‘What’s next’ om te zien wat er nog verkocht en gebouwd gaat worden.

4. Stads wonen met veel groen om je heen
Alle appartementen die worden gebouwd in Aan het IJ hebben een eigen balkon of terras en een gezamenlijke binnentuin. Maar er is meer groen naast de deur. Een wandeling of workout doe je in het Schegpark, het Oeverpark of langs de IJpromenade. Je stapt naar buiten en staat op een groene hotspot. Met tien minuten fietsen ben je bovendien in het Noorderpark of het W.H. Vliegenbos.

5. Fraaie binnentuinen
The Wave en The Arrow verrijzen aan het prachtige Schegpark en krijgen een fraaie binnentuin. De beplanting in de binnentuinen worden heel divers. Opvallend in de tuin van The Wave zijn de grove dennen en de aanwezigheid van grind en natuursteen. Ook de vegetatie in de binnentuin van The Grid is gevarieerd en zorgt voor een natuurlijke en stoere look. Een fijne plek om met vrienden of familie een paar uurtjes door te brengen. Bovendien komt er in The Grid een buitenkeuken waar iedereen uit het appartementencomplex gebruik van mag maken. Ideaal voor een ontspannen avond vol gezelligheid.

6. Hotelgevoel
In het hart van het The Wave komt een gezamenlijke ‘woonkamer’. Hier kun je de krant of een tijdschrift lezen, even werken, een cappuccino drinken of bijpraten met je buren. Ook in The Grid is de centrale entreehal niet alleen de plek waar je binnenkomt, maar ook een ontmoetingsruimte. Alsof je de lobby binnenstapt van een luxe hotel. Dit luxe hotelgevoel staat ook centraal in de ontwerpen van The Cube en The Arrow die begin 2019 op de planning staan.


 Image

 Image

 Image

 Image

7. Koop en huur
Aan het IJ biedt zowel koop- als huurwoningen. Nu te koop zijn The Grid, The Wave, The Twins, The Cube en The Wing. Voor vrije sector huurwoningen moet je nog even wachten. Hiervoor kun je je pas inschrijven als het gebouw bijna klaar is. Naar verwachting is dat eind 2020. De appartementen binnen de gebouwen zijn ook divers: ze variëren in woonoppervlakte en prijs. Bij de v.o.n.-prijs is de afkoop erfpacht voor 50 jaar inbegrepen. Hierover dus geen onzekerheid. Je weet waar je aan toe bent.

8. Geen auto nodig
Als je woont in Aan het IJ heb je eigenlijk geen auto nodig. Met de pont sta je in 5 minuten op Centraal Station. De veerverbindingen over het IJ zijn gratis voor voetgangers, fietsers en brommers. En met De Noord/Zuidlijn reis je snel en gemakkelijk van Amsterdam Noord, onder het centrum door, naar station Zuid. Zo reis je binnen een half uur naar de Zuidas en met de fiets sta je in 20 minuten op Museumplein.

9. Wonen met kinderen
Ook met kinderen kun je goed wonen Aan het IJ. Er zijn ruime 4-kamerappartementen en penthouses. Beneden vind je de binnentuin, maar op loopafstand zijn er ook diverse intieme stadsparken waar kinderen lekker buiten kunnen spelen. En dan heb je natuurlijk het grote Schegpark nog. Goed nieuws: basisschool OBS Overhoeks verhuist naar Aan het IJ, dus ook een basisschool komt in de buurt.

Wil je nog meer inspiratie? Lees dan het persoonlijke verhaal van Ingeborg Swarts eens. Zij maakte de overstap van het centrum naar Noord en heeft geen dag spijt gehad van deze keuze.