Image

'Aan het IJ is een uniek project'

Frank Groet (47) woont in Amsterdam Zeeburg, maar viel voor de charmes van Noord. De partner van de A’DAM Toren en A’DAM Lookout kocht een appartement in The Wing. Hieronder vertelt Frank hoe hij met Aan het IJ in aanraking kwam, waarom hij zo enthousiast is over zijn nieuwe woning en welke plannen hij allemaal heeft.

“Ik heb ook naar de andere appartementen gekeken die in verkoop zijn, maar The Wing sprong er voor mij uit. Ik vind de ronde vorm van het gebouw echt iets hebben en de afwerking met de natuursteen vind ik mooi.”

Grootstedelijk effect
“Mijn broer wees me op het nieuwbouwproject Aan het IJ. Ik had het al wel een beetje meegekregen – ik ben tenslotte vaak in de A’DAM Toren. Naast mijn partnerschap van de A’DAM Toren en A’DAM Lookout bouw en onderhoud ik de websites van de A’DAM Toren en van een aantal onderdelen ín de toren, zoals A’DAM Lookout, Madam, Moon en Shelter. Verder maak ik veel grafisch werk voor deze websites. Toen The Wing in de verkoop kwam, wist ik bijna direct zeker: dit wil ik. Ik viel meteen voor de mega balkons en de grote ramen van de appartementen. Het balkon is eigenlijk een verlengde van de woonkamer en keuken, en dat kom je niet zo vaak tegen. In combinatie met het uitzicht op de hoogbouwstrip maakt het dat het een grootstedelijk effect krijgt, en dat trekt me heel erg. In het buitenland zie je dit soort appartementen met veel buitenruimte steeds meer, maar hier in Nederland niet. En zeker niet in Amsterdam. Dat maakt Aan het IJ een uniek project.”

 Image

Wonen in Noord
“Noord wordt een fantastische stadswijk, het ontwikkelt heel snel. Niet alleen qua woningen, maar ook in de horeca en evenementen. Die ontwikkeling is al jaren aan de gang en dat is erg leuk om te zien. Als ik straks in Noord woon, ben ik in twee minuten bij A’DAM Toren. Altijd handig als ik een feestje heb. Verder is Noord qua locatie ook top: met het pontje ben je zo in de stad, maar je woont toch in een rustige wijk.”

Schetsen en indelen
“Begin 2022 wordt mijn appartement opgeleverd, dus dat duurt helaas nog wel even. Dat betekent wel dat ik de tijd heb om alles uit te zoeken wat ik wil qua vloer en meubels. Ik ben me nu vooral aan het oriënteren en ik ben schetsen aan het maken van de woonkamer. Ik ben designer van beroep, dus het schetsen doe ik zelf op de computer, heel handig is dat. In het appartement is er veel glas en zijn er weinig muren, dus daar moet ik wel rekening mee houden met de indeling. Omdat ik vroeg heb gekocht in The Wing, kon ik in overleg een heleboel veranderen aan de plattegrond en het echt helemaal naar mijn wens indelen.”

Bekijk hier de plattegrondschetsen die Frank heeft gemaakt. 

 Image

Buurtgevoel
“Ik ben heel benieuwd naar het Schegpark, ik hoop dat dat een mooie en fijne plek wordt om te vertoeven. Verder ben ik ook benieuwd naar de gemeenschappelijke ruimte in The Wing. In het appartementencomplex waar ik nu woon, worden regelmatig gemeenschappelijke borrels georganiseerd. Ik hoop dat dat in The Wing ook gedaan wordt, zodat je echt een gezellig buurtgevoel krijgt.”

Benieuwd naar het project The Wing? Bekijk dan deze pagina. Check de appartementenzoeker om te kijken welke appartementen er nog beschikbaar zijn! 

Fotografie: Saskia Bakker Fotografie