Image

6 voordelen van nieuwbouw kopen in Aan het IJ

Van de luxe dat alles nieuw is tot duurzaamheid: nieuwbouw heeft veel voordelen. Maar denk ook aan comfort – je hoeft niks meer op te knappen bijvoorbeeld – en aan lagere energiekosten door goede isolatie. Wij zetten een aantal voordelen van nieuwbouw kopen voor je op een rij.

1. Alles is nieuw
Een fonkelnieuwe keuken en badkamer, precies zoals je het hebt bedacht… Dat is het fijne van een nieuwbouwwoning: alles is nieuw. De standaard keukens in Aan het IJ, in alle woningen, zijn van Siematic. Dit van oorsprong Duitse merk heeft een luxe en breed assortiment met verschillende stijlwerelden en functionele opbergelementen die tijdloos én actueel zijn. Een keuken van een kwalitatief hoog niveau, zodat kopers echt iets in handen hebben als ze instappen. Voor de badkamers is gekozen voor een rustige basis van hoge kwaliteit met premium merken, zoals Duravit, Tortu Tuvalu en Hansgrohe.

 Image

2. Inclusief erfpacht 
Alle prijzen van de appartementen in Aan het IJ zijn inclusief 50 jaar erfpacht. Voor erfpacht zijn er dus geen bijkomende kosten, zoals bij andere nieuwbouwprojecten in Amsterdam vaak wel het geval is. Als je wil, kun je de erfpacht ook eeuwigdurend afkopen met korting.

3. Onderhoudsvriendelijk
Gemak dient de mens. Als je een nieuwbouwwoning koopt, weet je dat je de eerste jaren geen onderhoud hebt. De eerste vijf jaar sowieso niet. En daarna misschien wat verfwerk, maar meer ook niet. Alles is nieuw, alles werkt naar behoren. Kortom: je hebt hier voorlopig geen omkijken naar. Is dat even fijn! Voor het grote onderhoud draag je bij aan de spaarpot van de Vereniging van Eigenaars. Hierin sta je dus nooit alleen.

4. Fraaie architectuur
Oude huizen hebben zéker hun charme, maar de moderne architectuur van nieuwbouw is vaak indrukwekkend. De architecten die de gebouwen in de nieuwe wijk Aan het IJ hebben ontworpen, zijn gerenommeerde bureaus met een mooie staat van dienst, ook in andere wereldsteden. Elk gebouw heeft een unieke vorm en uitstraling. De materialen die zijn gekozen zijn hoogwaardig, denk bijvoorbeeld aan natuursteen, aluminium en veel glas. Wat dacht je bijvoorbeeld van het fraaie gebouw The Wing? Een sensuele vorm, kosmopolitische allure met een opvallende plooiing in het gebouw die heel bewust gekozen is vanwege de directe ligging aan het Schegpark.

 Image

5. Duurzaam
Nieuwbouwwoningen voldoen aan de laatste moderne duurzaamheidsnormen. In de nieuwe wijk Aan het IJ wordt er bijvoorbeeld met duurzame materialen gebouwd. Voor de algemene ruimten wordt energie opgewekt met zonnepanelen en is er gekozen voor gasloos. Bovendien zijn de appartementen aangesloten op een eigen WKO-installatie, en dat betekent duurzaam opwarmen in de winter én duurzaam koelen tijdens warme zomerdagen. Hierdoor wordt er gezorgd voor een lagere CO2-uitstoot, wat natuurlijk beter is voor het milieu. Een ander voordeel, ook niet onbelangrijk: relatief lage energiekosten voor bewoners.

Klik hier om meer te lezen over duurzaamheid in Aan het IJ.

6. Nieuwbouw dicht bij het centrum
Uniek aan de wijk Aan het IJ is de ligging. Het is een volledig nieuwe wijk heel dicht bij het centrum. Aan het IJ ligt schuin achter het EYE Filmmuseum, aan de andere kant van Centraal Station dus. Én vlak bij de authentieke van der Pekbuurt in Noord. Meer lezen over deze mooie plek? Klik hier.

Heb jij de voordelen van gelijkvloers wonen al wel eens goed bekeken? Ook daar hebben we een blog over geschreven. Deze kun je hier lezen.

Ben jij al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doen! Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Aan het IJ. Klik hier om je gelijk in te schrijven!